Ühe sõidu piletit sarnaselt hakkab asendama tunnipilet. Bussijuhil ostetud tunnipileti hind jääb samaks (2 eurot). Tunnipilet ühiskaardi või kontaktivaba pangakaardiga ostmisel hakkab maksma 1.50 (varasemalt 1.10 eurot), päevapilet 4.50 (enne 3 eurot). Ühe tunni sooduspileti hind hakkab maksma 75 senti (enne 0.55 senti). Kolme päeva pilet hakkab uuest aastast maksab 7.50 eurot (enne 5 eurot) ja viie päeva pilet 9 eurot (enne 6 eurot).

30 päeva pileti eest peab maksma 30 eurot, soodushinnaks jääb 13 eurot. Võrdluseks võib välja tuua, et hetkel maksab kuupilet 23 eurot, sooduspilet 8,5 eurot.

Uue tootena on välja arendatud konverentsipilet, mis kehtib juhul, kui ürituse korraldaja on taotlenud osalejatele tasuta sõidu õigust. Osalejatele antakse välja unikaalse koodiga piletid, mis tuleb ühistransporti sisenemisel valideerima.

Lisaks muutuvad validaatori helisignaalid: üks pikk signaal hakkab tähistama edukat sõiduõiguse registreerimist. Kaks lühikest helisignaali tähistavad seda, et sõiduõigust ei ole.

Turistide jaoks mõeldud QR-piletit saab uuest aastast osta piletiautomaadist, mis on paigaldatud Tallinna lennujaama ja bussijaama, piletiautomaadid lisanduvad ka Balti jaama ning reisisadama A- ja D-terminali. Tasuta sõiduõigus Aegna saarele jääb elanikele, koolieelikutele ning puuetega inimestele. Ühe suuna pilet Aegna saarele hakkab maksma 4 eurot, edasi-tagasi sõidupilet 6 eurot. Ühe suuna sooduspilet õpilastele ja eakatele hakkab maksma 2 eurot ning edasi-tagasisõidupilet 3.80.

Abilinnapea Andrei Novikov tõdes, et viimati muudeti Tallinna ühistranspordi piletihindu 2012. aastast seoses elektroonilise piletisüsteemi rakendamisega. "Vahepealsete aastate vältel on märkimisväärselt kasvanud nii ühistranspordi kasutajate kui ka liiniveomahtude arv. Käesoleva aasta algul hakkas Tallinna Linnatranspordi AS erakorraliselt teenindama 11 olemasolevat bussiliini ning aasta teises pooles avasime uusi bussiliine," selgitas Novikov.

Uued piletihinnad peab kinnitama Tallinna linnavolikogu.