Pärast seda jõuab eetrisse 1998. aastal valminud “Siin ja praegu: Arvo Kukumägi”.

Kuku mängib iseennast

Kell 20.35 on eetris režissöör Peeter Simmi film “Ideaalmaastik”. Filmi peategelane, nooruke komsomoliaktivist Mait Kukemeri, keda kehastab Arvo Kukumägi, saabub kinoauto kastis Metsa kolhoosi. Kevadkülvivolinikuna peab ta põliseid maainimesi põllule kamandama, isegi kui vesi lirtsub üle saapaääre ja masinad kinni jäävad.

Esmakordselt elus puutub Kukemeri kokku tõeliste probleemidega. Vaatamata komsomoliülesandele, pühendab nooruk järjest rohkem tähelepanu kohalikule pioneerijuhile. Enne õiget aega ei taha keegi külvata ja Kukemeri mässib end rajooni juhtkonna ees järjest keerulisemate hädavalede võrku. Ent partei ees ei jää miski saladuseks...

Filmi stsenarist on Karl Helemäe, operaator Arvo Iho. “Ideaalmaastik” pärineb aastast 1980. Digitaalselt taastatud 2008. Osades teevad veel kaasa Reet Paavel, Tõnu Kark, Kalju Komissarov, Aarne Üksküla, Urmas Kibuspuu jt.

Portreefilm “Kuku: Mina jään ellu” vaatleb, kuidas alkoholismist paranev Kuku üritab üles ehitada oma laiali lagunevat elu, otsib viisi, kuidas võita tagasi usaldus, mille ta on oma pikkade joomahoogude jooksul maha mänginud. Usaldust enda kui näitleja, sõbra ja partneri vastu. Ta tõotab oma naisele Maritile, et kui veel peaks käe pudeli järele sirutama, on tema teekond käidud.

Ta külastab arste ja teadmamehi, saab rollipakkumisi ning suhe Maritiga saab uue hingamise. Kui tundub, et kõik hakkab ülesmäge minema, võidab kiusatus mehe tahte. Viinapudel on liigagi haardeulatuses. Uus allakäik tuleb raskem kui kõik eelmised, hävitades eneseteostuse võimalused, paisates sassi suhted, pannes proovile tervise ja viies lõpuks Kuku eksistentsi viimase piirini. Filmi tegid Andres Maimik, Kaidi Kaasik, Martin Männik ja Arvo Kukumägi.

Nukras toonis linalugu

Kell 23.25 on eetris Ervin Õunapuu ja Toomas Hussari “Linnapea ehk Hirmu põhivormid”, telelavastus aastast 1997. Loo sündmustik leiab aset tänapäeval. Meenutuskaadrid viivad vaataja 30 aastat tagasi, peategelase lapsepõlve, n-ö hirmude alguse juurde. Nukras toonis linalugu jälgib linnapea Martin Bergi viimaseid päevi. Osades Arvo Kukumägi, Ester Pajusoo, Viire Valdma, Marika Vaarik, Angelina Semjonova, Mikk Mikiver, Andrus Vaarik jt.