Maalehega maale

Näiteks Maalehega kahasse tehtud saatesari “Lauluga maale”, mis oli eelmisel suvel paljude lemmikuks, alustas möödunud laupäeval, 26. mail, uut hooaega ning on eetris järgnevatel laupäevadel kuni 1. septembrini.

Laupäevahommikuti saab jälgida uut sarja “Niimuudu om”, kus suve vältel jälgitakse vana Võrumaa inimeste elu ja tegemisi – kuidas Kagu-Eestis oma unistusi ellu viiakse. Võimalusi on siin vähem kui linnas, kuid sihikindlust jätkub.

Maire Aunaste toob 19. juunist vaatajate ette uue sarja “Kirbuturu lood”, mis kutsub üles järgima taaskasutuse rohelist mõtteviisi. Käiakse kirbuturgudel Tallinnas, Tartus ja Pärnus ning väiksemateski Eestimaa paikades.

Kodumaised suuremad ettevõtmised on ETV vaatajail ka sel suvel ülekannete kaudu nagu peo peal.

17. juunil on eetris meestelaulupäeva põhjalik ülevaade Tartust, osa saab nii rongkäigust kui ka kontserdist, millele korraldajad on nimeks pannud “Uma pido”. Võru keeles laulvate kooride kõrval on esinejate hulgas ka Põhja- ja Baltimaade meeskoorid.

Võidupüha eel, 22. juuni õhtul korraldab Carolin Illenzeeri Fond koos Eesti Kaitseväega suure heategevusliku kontserdi “Laulud sõdurile”, mida ETV vahendab otseülekandena kodudesse üle Eesti.

Pärnu Endla teatris esinevad Tanel Padar, Lenna Kuurmaa, Kristjan Kasearu, Ines, Blacky, Marvi Vallaste, Birgit Varjun ja ansambel Untsakad. Kontserti juhib näitleja Rain Simmul. Sihtasutuse Carolin Illenzeeri Fond kogub rahalisi ja ka mitterahalisi annetusi teenistuses langenud või raskelt viga saanud kaitseväelaste perede toetamiseks, et aidata katta Eesti eest võidelnud sõdurite laste koolituskulusid ja toetada nende huvitegevust.

Ka võidupüha paraad korraldatakse sel aastal Pärnus, ETV teeb traditsiooniliselt otseülekande 23. juuni ennelõunal. Sama päeva õhtul saavad ETV vaatajad osa Eesti–Soome ühistantsupeost.

Pärnu filmifestivali linateoseid on ekraanil oodata juuli alguses, võistlusprogrammi on valitud lood Venemaast.

ETV sporditoimetus on aga tööl terve suve, et huvilised saaksid juuni algusest osa jalgpalli Euroopa meistrivõistlustest, kergejõustiku EMist juuni lõpus ning Londonis toimuvatest olümpiamängudest juulis ja augustis. Juba mai lõpust näeb Kaia Kanepi mängude otseülekandeid tennise aasta teiselt suure slämmi turniirilt, Prantsusmaa lahtistelt tennisemeistrivõistlustelt.

Kontsert kuninganna auks

Lisaks kodumail toimuvale on ETV kavas ülekanded mitmest Euroopa suuremast kultuurisündmusest.

4. juuni õhtul korraldavad britid kuninganna Elizabeth II auks kontserdi (Diamond Jubilee Concert). ETV näitab ülemaailmselt tuntud artistide esinemist otse-eetris. Suurbritannia kuninganna troonileasumise 60. aastapäeva pidustuste emotsionaalsemaid hetki näeb 16. juuni õhtul.

Lisaks näitab ETV Briti kuningakoja tähtpäeva raames Norra, Rootsi ja Taani ühistööna valminud dokumentaalset lühisarja “Kroonijuveelide sädelev ajalugu” (2011). Eetris 6. juunist.

Klassikalise muusika austajad saavad nautida ilusaid vaatemängulisi teleõhtuid. 7. juunil on kavas Gioachino Rossini ooperi “Tuhkatriinu” (“La Cenerentola”) ülekanne Itaaliast Torinost. 20. juuni õhtul näeb Viini Filharmoonikute suveöökontserti Austriast Schön­brunnist. Koos Rahvusooperiga külastatakse Aspendose suurejoonelist ooperifestivali Türgis, sellest valmiv saade on vaatajate ees 29. juunil.

Teisipäeva õhtuid tulevad sisustama välismaiste filmide esmaesitused, mis on olnud edukad filmifestivalidel: “Princess”, “Drive”, “Le Havre”, “Headhunters”, “The Trip”, “The Royal Affair”, “Going for Gold” jt.