Üheksandat hooaega avatud Beverīna läbürindipargist (Beverīnas labirinti) Valmiera lähistel leiab üle 370 puuskulptuuri, erinevaid mänge ning viis labürinti. Kõige suurem neist on erootiliste skulptuuridega vallatu labürint, kuhu lubatakse ainult täiskasvanuid.
Suurest ja lumivalgest, paavstigi võõrustanud Aglona katoliku kirikust kahe kilomeetri kaugusele jääb Kristus-Kuninga mägi (Kristus Karaļa kalns), mis täieneb igal aastal piibliteemaliste skulptuuridega.
Perenaise initsiatiivil 14 aasta eest alguse saanud pudeliaed (Pudeļu dārzs) Gulbene lähedal täieneb pidevalt uute, osalt praktiliste, aga osalt lihtsalt ilusate pudeliskulptuuridega.
Jelgava linn on täis skulptuure, millel on kõrge kunstiline väärtus ning mis räägivad huvitavaid lugusid linna ajaloost.
Kunagise Ieriķi vesiveski juurde rajatud loodusrajal (Ieriķu dzirnavu dabas taka) jalutades näeb ojast piiluvaid kivist vetevaime ning puust ja samblast metsloomi.
Mazsalaca Heliseva mäe (Skaņaiskalns) loodusrajal näeb lisaks puuskulptuuridele ka libahuntide mändi, kuradikoobast ning -kantslit ja inglikoobast.
Suure neogooti stiilis Gārsene lossi juurest saab alguse mitu loodusrada, kus lihtsalt mõnus jalutada.
Saulkrasti on linnake, kus suvitavad need, kelle jaoks Jūrmala on liiga ülerahvastatud. Männimetsa läbival päikeseloojangu rajal saab muuhulgas panna kõrva vastu suurt koonust ning mere kohinat kuulata.

Vaata kohti ka kaardil!