02.06.2016, 00:00
Hirv, puravik ja kadakamarjad lähevad Lyoni
Dmitri Rooz lennutab Bocuse d’Or võistlusel Eesti hirve ja puraviku kokanduslikesse kõrgustesse
Prantsusmaal toimub juba 28 aastat sajandi koka tiitliga pärjatud Paul Bocuse egiidi all leemekulbiliigutajate võistlus Bocuse d’Or. Jõukatsumine on võrreldav Oscar’itega filmimaailma või Grammy’ga muusikatööstuse jaoks.
FOTO:
Selleaastane eelvoor toimub 2017. aasta jaanuaris Lyonis Prantsusmaal. Sinna pääses maikuus Budapestis võistelnud Dmitri Rooz, restoran Farmi peakokk. Regionaalsus ja hooajalisus on märksõnad, mis määravad toorainevaliku üle terve maailma. Eestist kaasa võetud toorained andsid tooni ka Budapesti eelvooru menüüs: vabapidamisega kanade munad, rukkijahu, Eesti siider, kartulid, suvikõrvitsaõisikud, kadakamarjad, metsik tüümian ja puravikud.