Üritus algab reedel kl 15 Juuru Mahtra talurahvamuuseumis näituse avamisega "Mahtra sõda 150. Traditsioonid ja tähendused." ning jätkub sama päeva õhtul kl 19 romaani "Mahtra sõda" lavastatud ettelugemisega, mis kestab 20 tundi ja lõpeb järgmisel päeval kl 15.

Professionaalsete näitlejate ja 90 erinevas vanuses ja erinevatest paikadest pärit lugeja osavõtul kantakse vaheaegadeta ette terve romaan.

Juuru vallavalitsuse haridus- ja kultuurispetsialist Aili Normaku sõnul on raamatu ettelugemise mõtet endas kantud juba paar aastat. Selleks, et lugemisele pinget ja põnevust juurde tuua, kutsuti appi lavastaja ning näitlejad, hulk vabatahtlikke leiti vallalehes ilmunud kuulutusega.

"Lugejatest noorim on 8 ja vanim 80-aastane. Kui palju leidub neid, kes kogu raamatu jaksavad algusest lõpuni ära kuulata, näeme juba ürituse jooksul," sõnas Normak.

Ettelugemise lavastaja on Ago-Endrik Kerge, kunstnik Liina Pihlak ja muusikaline kujundaja Viive Ernesaks.

Mahtra sõja aastapäeva tähistamine jätkub pühapäeval kl 15 toimub tradistiooniline Mahtra rahvajooks Mahtra sõjaväljalt Juuru.

Õhtul kl 18 algab Mahtra sõjaväljal Raplamaa laulu- ja tantsupidu "Mis maa see on", kus osaleb ligi 2000 lauljat, tantsijat ja pillimängijat.
Laulupeo lavastaja on Elve Ruus, tantsupeo lavastaja Riho Pohla, vahetekstid Margus Mikomägi ja üldjuht Tiivi Lepik.

Laupäeval ja pühapäeval kl 10 - 19 peetakse Atla mõisas käsitöö-, vanavara ja kunstilaata ning pühapäeval kl 10 algab Juuru rahvamajas konverents 2Mitmetähenduslik Mahtra", millel avavad Mahtra sõja tähendusvälju Tiit Rosenberg, Kersti Lust, Aino ja Leo Villand, Astrid Tuisk, Rait Talvoja, Indulis Zvirgzdinš, Regina Lell ja Jüri Metssalu.

Samas toimub ka õpilaste esseekonkursi võitjate autasustamine.

Kolmepäevane rännak jõuab lõpule pühapäeva õhtul kl 19, kui Mahtra sõjaväljal astuvad lavale Vägilased ja Metsatöll.

Seoses suurte rahvahulkade liikumisega korraldatakse ümber liiklus Juuru ja Mahtra ümbruses. Korraldajad paluvad jälgida ajutisi liiklusmärke ja viitasid.