Kolme festivalipäeva jooksul saab kuulata ohtralt iiri traditsioonilist muusikat, imetleda kuulsat iiri stepptantsu ning rüübata kuulsat iiri kohvi, iiri õlut ja iiri viskit.

Reede õhtustest esinejatest tuleks kindlasti välja tuua The Kilkennyst, keda peetakse The Dublinersi mantlipärijaks.

Lisaks on reede õhtul võimalik kuulata Eesti ja Iirimaa koostööprojekti Cú.

Iirlaste ja eestlaste äge pärand

Viru Folgi esimesele päevale paneb punkti austusavaldus ansamblile The Pogues, kes on tugevalt mõjutanud meie staažikate folgitippude VLÜ ja Untsakate algusaastaid. The Pogues`i tribuutkontserdil toimub Viru Folgi pealaval, kus austusavalduseks ühinevad VLÜ ja Untsakatega ka Üllar Saaremäe, Sulev Salm ja mitmed teised.

“Iiri ning eesti kultuurist võib leida mõningaid sarnasusi, kuid ühes asjas oleme teistest maailma rahvastest kindlalt üle,” ütles The Poguesist rääkides Marko Matvere. “Kõige suurem talletatud pärimusmuusika kogu on iirlastel, seejärel eestlastel.”

The Poguesi muusikaline pärand koosneb Matvere sõnul iiri rahvalauludest, inglisekeelsetest meremehelauludest ehk shanty’dest, mida asjatundmatult arvatakse ka iiri rahvalauludeks ja omaloomingust.

Kõige põnevam bänd?

Viru Folgi laupäeva vürtsitavad Briti saarte uus kuum nimi Beoga ja keldi metali esinumber Primordial.

Beoga kohta on Wall Street Journal kirjutanud, et tegemist on selle sajandi Iirimaa kõige põnevama traditsioonilise bändiga.

Beoga kombineerib Iiri pärimust kaasaegse popmuusikaga ning on koostööd teinud teiste seas ka Ed Sheeraniga, kellega produtseeriti lood „Galway Girl” ja „Nancy Mulligan”. Koos esineti 2018. aastal Billboardi auhinnagalal ning Ed Sheerani kontserditel:

Käsmus annab Beoga kaks kontserti.

Rohkem infot: www.virufolk.ee