Taarka Pärimusteater toob seekord lavale näidendi, mis põhineb kolmel karmil ja õpetlikul seto muinasjutul ning viib vaataja ajas 1000 aastat tagasi viikingiaegsele Setomaale.

Näitemängu peategevus käsitleb jõuka Kaomäe pere saatust — kuna kommetest ja uskumustest täpselt kinni ei peeta, hakkab kolme õe ja kolme vennaga juhtuma imelikke asju. Ettevaatamatult pillatud sõnadest hakkab hargnema Kaomäe pere lugu.

Lavastuse peakorraldaja Eve Ellermäe iseloomustab teatritükki järgmiselt: „Oleme selle näitemängu lavaleseadmist plaaninud paar aastat ja nüüd saab see teoks. „Marjatsäuk/ Marjakobar“ jutustab meile maagilisest maailmast, kus sõna jõu abil on kõik võimalik. Seal põimub igapäevane külaelu imetabasega ning kujutlusest võib kergesti saada päriselu. Prooviperiood on olnud tihe, ent kulgenud soojas ja toetavas koostööõhustikus. Tore on tõdeda, et professionaalsete ja harrastusnäitlejate koosmängimine ühes pärimuslikus lavastuses on toimiv ja mõlemale poolele õpetlik.“

Lavastajateks on Merle Jääger ning Tanel Jonas, kes mõlemad on Taarka Pärimusteatri noortele õpetanud näitekunsti nelja talve jooksul. Kunstnik ja kujundaja on Epp Margna. Osatäitjad on veel Marje Metsur, Riho Kütsar, Tanel Jonas ja Markus Luik, Taarka Pärimusteatri noortestuudio liikmed ja kohalikud näitlejad-lauljad. Seto laule õpetasid leelokoori „Tsibihärblase“ liikmed. Etendus on setokeelne ja näha saab riideid, mille taolisi eeldatavalt kanti umbes 1000 aastat tagasi. Näidendit mängitakse kokku ainult kuuel korral augustis (5., 7., 13., 14. 08) ehedas seto külamiljöös.

Piletid on saadaval Piletilevis ja kõigis Setomaa muuseumides ning turismiinfopunktides. Näitemängu lavale toomist toetavad Meremäe Vallavalitsus, Eesti Kultuurkapital, Piiriveere Liider ja Setomaa Arenguprogramm.