Jalad püüavad pilke lillede, lindude ja triipudega

Eelolev laulu- ja tantsupidu annab hea põhjuse jalad rahvarõivamustritega kirjatud sokkidesse-põlvikutesse-tennistesse rüütada, sest tootjad ei jäta inimeste elavat huvi rahvusliku suursündmuse vastu tähelepanuta.

Nii sündis rohkem kui tosin aastat rahvatantsuga tegelnud Indrek Kaingi peas idee hakata valmistama rahvarõivamustritest inspireeritud tenniseid.

Teiste seas asus mehe
mõtet toetama rahvariide­uurija Reet Piiri ning nii sündisidki esimesed jalavarjud, mis on kirjatud puna-musta Mulgi, päikeselise Muhu ja rõõmsatriibulise Hargla mustritega.

Kui tenniste jalgatõmbamisega tuleb kannatada aprillini, mil esimene partii Eestisse jõuab, siis rukkilillede, viljapeade, seelikutriipude, linnukeste, Muhu sussimustrite ja teiste rahvuslike motiividega kaunistatud sokke, põlvikuid ning sukkpükse võib kanda juba praegu.

Neist suure osa loojaks on ASi Suva tootejuht ja disainer Leila Tamm, kes peab kõnealuseid tooteid iseäranis hingelähedaseks.

"Eesti rahvakultuur ja mustrite valik on nii rikkalik, et kõiki ideid ei jõua teoks teha," tunnistab Leila Tamm, kelle sõnul jõuab peatselt sokkidele ka seekordse laulu- ja tantsupeo logo. Samuti on valmimas põnevad sukkpüksid, mille sokiosa imiteerib pastelt.