Kohvikutepäev 2011

Eelkohvikud
5. augustil

Talu Rahwa Kahwe. Soera talumuuseumis. Avatud kell 17.00–22.00

See kahwe asub pätakavaldas Sooääre talus ehk Soera talumuuseumis. 5. augustil pakutakse lisaks igapäevatoitudele ka saksikumaid suhupisteid. Lastekantseldaja ja muusikud on kohale kutsutud.

6. augustil

Hommikukohvik Kohvilähker. Tiigi 21, Kärdla. Avatud kell 9.00–12.00

Alates eelmisest kohvikutepäevast nimetame end kuueteistkümnendaks kohvikuks, sest lõpetame teenindamise siis, kui teised kohvikud lahti tehakse. Veebruaris 2010 muinsuskaitse alla võetud maja jääb aga huvilistele uudistamiseks valla kuni kella kaheksani õhtul. Nagu ka riikliku tähtsusega kunstikogu (Nikolai Kummitsast ja Eduard Viiraltist üle Endel Kõksi, Uku Masingu ja Tiit Pääsukese tänapäeva hiidlaste teosteni välja) seintel vaadata ja elus luuletaja Ave Alavainu tuuri juhtima igal täistunnil. Mõnel täistunnil ka kontsert.

Kohvikud

Ei Meil Pole Silgusedelit. Kalasadamas / Avatud südaööni

Parunite Balkon. Pikas Majas (Vabrikuväljak 8) / Avatud kuni 20.00

Bella Rosa. Vabaduse 23 / Avatud südaööni

Café Orientale esitleb: Unetuse ravi kontrollitud. Sadamas Monopoli hoones / Avatud südaööni

Tsaarikordoni Köök. Ranna 1 / Avatud kella 18-st südaööni

Pann & Kook. Väike-Kopli 2 / Avatud kuni 20.00

Meistrite Vinoteek. Vabrikuväljak 4 / Avatud südaööni

MÖKK. Rootsi 5 / Avatud südaööni

Baabade Puhvet. Vabrikuväljak 6 / Avatud kuni 20.00

Elu Tamme All. Keskväljak 5a / Avatud kuni 17.00

Johannes Pääsukese nimeline kinokohvik. Posti 13 / Avatud südaööni

Muhu Pätid. Kraavi 3 / Avatud kuni 20.00

Maa & Ilm. Tiigi 20 / Avatud kuni 20.00

Tõrvatilk Kohvilähkris. Kabeli 28 / Avatud kuni 20.00

Lilleline Pagari Õu. Keskväljak 1 / Avatud kuni 20.00

Järelkohvikud
7. augustil

Muhvi kohvik. Valgu seltsimajas. Avatud kell 11.00–18.00

Pühapäeval, 7. augustil on Valgu seltsimajas avatud naksitrallideteemaline järelkohvik, kus teenindavad Muhv, Kingpool ja Sammalhabe abilistega. Menüü pärast tasub reis Lõuna-Hiiumaale ette võtta: kass Alberti kalapirukas, Kingpoole karask, pannkoogid moosiga, marjakook, jäätis kirssidega, sammalhabeme taimeteed ja muidugi kohv.

Kohvikus tegutseb Muhvi postkontor, kus saab saata endale kaardi. Kohapeal on võimalik ise kaarte valmistada, samuti kududa kohvikutepäeva kaltsuvaipa oma triip.

Väikese jalutuskäigu kaugusel on avatud Kroogi talumuuseum.

Pätakavallameeste kohvik. Heltermaa käsitöömajas. Avatud kell 11.00–20.00

Tegemist on kohvikutepäevajärgse hüvastijätukohvikuga, asukohaks Hiiumaa väravas Heltermaa sadamas asuv käsitöömaja. Et suurest kohvikute külastamisest oleks lihtsam üle minna argiaskeldustesse, selleks on pühapäeval avatud Pätakavallameeste kohvi. Püüame teile teele kaasa anda kõike head ja paremat.

Pakume oma vallast pärit ja omade poolt tehtud sööke ja jooke. Ei puudu kohalike meeste poolt otse kohviku õuel suitsutatud kala, lambaliha, kodune kali ega omade naiste küpsetatud kookide valik.

Pätakavallamehed — Pühalepa vallas Suuremõisa ümbruse elanikud kandsid rahanappuse tõttu metsaveol erilisi riidest jalanõusid pätte ehk pätakaid (kootud sokk, mille päälis on riidest, talvisel ajal aga villasest riidest ja tallutatud nahaga). Seega oli neile pätakavalla nimetuse omistamine täiesti õigustatud ning omal kohal. On teada, et pätid olnud talvel külmaga palju soojemad kanda kui nahast saapad, millega hiidlased muidu uhkelt ringi käisid.

Puulaev Ihana kohvik. Suursadamas. Avatud kell 17.00–20.00