Eriliselt tähtsustaski Kert maadleja psühholoogiat. "See otsustab, mil määral füüsiline ning tehniline ettevalmistus suudetakse tegelikult tulemuseks muuta," sõnas ta. "Oleneb ju võitja paljuski sellest, kuivõrd ta suudab isiksusena oma vastase üle domineerida."

Ka antavad punktid sõltuvad konkreetsete võtete kõrvul paljuski sellest, kuidas võistlja suudab oma konkurendi üle domineerida.

Koerus peetud turniiri üks eesmärke oligi ülevaate saamine Eesti noorte maadlejate hetkeseisust ning võimalikest tulevikuväljavaadetest. Ettevõtmise taga on rühm inimesi, kes on seadnud eesmärgiks viia Eesti vabamaadlejad olümpiale ning veelgi enam - medalile. Ning juba Koerus võis neile üks või teine noor silma jääda. Olid ju kohal esti Maadlusliidu president Heino Priimägi, peasekretär Mehis Kard ning mitmed teised olulised maadlustegelased. Oma sõna võib sekka öelda ka kohal viibinud Eesti maadluse elav legend, kahekordne maailmameister August Englas. 

Eriti loodetakse just maalt pärit sportlastele. Ka täna lõppenud turniir kinnitas, et maadlejad kasvavad Eestis eelkõige valdades ja väikelinnades. Edukaimad sportlased pärinesid Tapalt, Viljandist, Põlvast, Põltsamaalt, Väike-Maarjast ja mujalt.

Samas pole uute sportlaste leidmise ja meistriks kasvatamise eesmärk ainult sportlik. „Neist peaksid saama lipsukandjad, kelle kujundada on ka tuleviku spordi maine," hindab Kert.