Kuid nüüd on sellel Kagu-Eestis asuval väikelinnal esimest korda ajaloos võimalus jõuda maailmakaardile. Ning selle taga on tavalised Põlva inimesed.

Meie tänase loo kangelane on Jaama tänavas elav põline põlvalane Valdur Rindkere (47), kelle saavutused vaimustavad paljusid inimesi.

Kui ajakirjandusse lekkisid mõne kuu eest teated selle kohta, et peagi saabub müügile Apple’i uus nutitelefon iPhone 6s, ei osanud keegi Valduri sõpradest ega tuttavatest arvata, et just tema on see, kes selle endale soetab. Eelmisel neljapäeval tutvustas mees oma saavutust rahvamaja suures saalis, kuhu oli kogunenud sadu inimesi.

“128 gigabaiti mälu, kaal 143 grammi, 4,7tolline Retina HD 3D Touch-tehnoloogiaga LED-tagantvalgustusega laiekraan, täielik sRGB-standard, duaaldomeeni pikslid laia vaatenurga jaoks, oleofoobse sõrmejäljevastase kattega esikülg, mitme keele ja tähestiku samaaegne toetus,” toob mees esile oma digiseadme põhinäitajaid.

“Lisaks on telefonil uus 12megapiksline iSight-kaamera 1.22µ pikslitega, 4K-video salvestamine 30 kaadrit sekundis, täiustatud müravähendus, automaatne näotuvastus,” lisab ta.

Vaimustuses saalisviibijad kuulaksid kuulsat omakandimeest veel ja veel.

Valdur jääb endale omaselt tagasihoidlikuks, kuid lähemal seisjad näevad, kuidas tema pöial kristallselgel ekraanil telefoninumbrit valides erutusest väriseb.

“Leida, helistan sulle rahvamajast,” kõlab mehe hääl. On näha, et kõne on vastu võetud. Ka Leidal, Valduri kauaaegsel elukaaslasel, on samasugune telefon. Seegi on Valduri
ostetud.

Uskuge või ärge uskuge, kuid sellised vahvad digi-inimesed elavad tavalises Eesti väike­linnas.