Vahel saab lausa kõva häälega naerda.

Väike stiilinäide:

“Kui läksin interneti avarustesse, et rohkem teada saada inglise pelargoonist, vaatas mulle vastu kuulutus: “Pelargoon otsib tutvust 19–99 aastase mehega kõikvõimalikeks ettevõtmisteks.” Mind jäi kummitama, miks valiti meestele meeldimiseks just pelargoon, mitte roosinupp või orhidee... Kui pelargoon kutsub mehi kohtama, siis peab see olema ikka üks väärt lill.”

Oma lugude vürtsitamiseks püüab Aarne Kähr sinna alati lisada mõne põneva fakti, mille ta on internetist või välismaistest aiandusajakirjadest spetsiaalselt välja otsinud. Nii saime epimeediumidest lugedes näiteks teada, et “nende hiinakeelne nimi yin yang huo tähendab tõlkes liiderliku soku taime”.

Tore, kui autor hoolitseb selle eest, et lugejatel igav ei hakkaks!

Aarne Kähr kuulub Eesti aednike kuldvara hulka. Tema Elvas asuv püsikute kollektsioon-
aed on aiahuviliste seas tuntud koht, kust on ostetud nii mõnigi erilisem liik või -sort.

Aarne Kähr ütleb, et taimedega on ta tegelenud “sünnist saadik. Juba lapsena oli tal koduaias oma peenar. Räpinast sai ta aedniku ja EPAst agronoomidiplomi.

Lisaks artiklitele ajakirjades on Aarne Kähri sulest ilmunud ka terve hulk raamatuid taimedest ja aiapidaja tegemistest. Täpset numbrit küsides kõlab humoorikas vastus, et “Kokku on neid 10,42”. Imelik number sellepärast, et ühes kogumikus oli ta enda arvutuste kohaselt 0,42 osas kaasautor.

Kas tuntud aednikul on ka mõni lemmiklill? Ehk on need aedfloksid, millest ta kirjutas põhjalikult oma viimases raamatus? Aga selgub, et lemmikuid polegi – kõik taimed on omamoodi ilusad ja huvi-
tavad.