Esimesed pool aastat õpiti ainult pillilugusid, kuid peale seda hakati rohkem rõhku panama laulumisele. Esimesed aastad võis laval näha ainult nelja lõõtspilli, kuid 2017. aastal vahetas ansambli solist Andres Eelmaa oma põhipilli basskitarri vastu, et anda ansamblile juurde rohkem kõlavärvi. 2019. aasta jaanuarikuus liitus ansambliga Ott- Mait Põldsepp, kes mängib kitarri ja mandoliini.

Lõõtsavägilased mängivad põhiliselt rahva- ja pärimusmuusikat, kuid nad ei pane kätt ette teistelegi muusikastiilidele. Viie aasta jooksul on ansambel andnud juba üle 600 kontsert-esinemise.

Samuti on Lõõtsavägilased on esinenud kõikidel suurematel folk festivalidel üle- eest ning teinud koostööd näiteks Untsakate, Zetode, Jaan Pehki, Hardi Volmeri ja Metsatölluga.

Lõõtsavägilased on võitnud 2015. aastal Etno Kulbi ("Uustulnuk pärimusmuusikas"), Viljandimaa Kultuurkapitali aastapreemia 2015, ERRS Lokulaua 2015. aastal ning 2018. aastal Raadio Elmari aasta loo tiitli looga "Kui laubä õhta jõudis".

Kontsert on kõigile TASUTA, kuid soovi korral saad toetuspileti kontserdile osta SIIT.

Sellega kolmapäevane kontsertprogramm Delfis ei piirdu. Kroonika lugejaid ja sotsiaalmeedia jälgijaid rõõmustab samuti kl 19 oma kodukontsertiga võrratu Elina Nechayeva ja kell 20.00 jätkub see Jüriöö Märgutuled eriõhtuga, kus esinevad Siiri Sisask, Väikeste Lõõtspillide Ühing ning kus on ka tervitused kultuuri- ja peaministrilt.