Igas saates on kuus võistlejat, kes jagunevad kahte kolmeliikmelisse meeskonda, mille kapteniteks on Mihkel Raud ja Peeter Oja.

Lõbusas meeleolus

“Saade on väga lihtne – küsime tuntud külalistelt küsimusi Eesti kohta ning eelkõige kulgeb kõik lõbusas ja meelelahutuslikus võtmes. Kõige tähtsam pole mitte see, kui palju võistlejad teavad, vaid pigem see, et oskame ka lõbusalt nalja heita, kui õiget vastust ei tule,” kirjeldab saatejuht Eda-Ines Etti.

Edukal rahvusvahelisel formaadil “I Love My Country” põhinev “Me armastame Eestit” toob TV 3 avalike suhete juhi Annely Adermanni sõnul vallatu sära nii osalejate, saatepubliku kui ka vaatajate silmadesse.

“See saade tõestab, et eestlased on elurõõmsad ja nutikad inimesed, kes armastavad head nalja, muusikat ja loomulikult oma kodumaad,” selgitab Adermann. “Juba esimestest hetkedest on selge, et tegu on tõeliselt lustliku saatega, millele saab kodus kaasa elada, kaasa laulda ning paralleelselt kuulsustega ka oma teadmisi proovile panna,” lisab ta.

Stuudiosõus hinnatakse teadmisi mitmel moel, alates muhedast mälumängust ja lõpetades muusikaliste ülesannetega, kus on nutikalt kombineeritud teadmised ja parim meelelahutus kogu perele.

Avasaates 20. septembril võtavad kapten Mihkel Raua käe all kohad sisse Liis Lemsalu, Märt Avandi ja Ivo Linna, ning kapten Peeter Oja asub juhtima kolmikut koosseisus Grete Paia, Tanel Padar ja Villu Tamme.

Edaspidi on saatesse osalema ooda­tud näiteks ka Reet Linna, Erich Krieger, Ott Lepland, Ingrid Veidenberg, Teele Viira, Koit Toome, Marju Länik, Hanna-Liina Võsa, Mart Sander, Mart Mardisalu, Rasmus Rändvee, Liisi Koikson, Kadri Adamson, Karl-Erik Taukar, Andrus Vaarik, Nele-Liis Vaiksoo ja paljud teised eestlaste lemmikud.

Põnevat nuputamist

See, et kaks meeskonda hakkavad võidu nimel Eestimaa tundmises omavahel mõõtu võtma, tähendab, et nutikust ja õnne läheb vaja väga erinevate valdkondade lahkamisel.

Näiteks on teemadeks sport, televisiooni- ja filmiajalugu, kuulsad kaasmaalased jpm.

Huvitav on voor, kus küsimused puudutavad nn keskmist eestlast – näiteks seda, kui vana on keskmise eestlase auto.

Hindamisele läheb ka saates osalejate keeleoskus, see tähendab, et läbida tuleb katsed emakeele tundmises – nii õigekirja kui ka tundmatute sõnade osas.

Lisaks vürtsitavad ajude ragistamist lauluvoorud, kus stuudiobändilt kõlava viisijupi põhjal on vaja kiirelt mõistatada, millise lauluga on tegu ning see siis ka üheskoos ette kanda.

Publik võidab samuti

Omaette etenduse annavad igas saates võistkondade kaptenid Peeter Oja ja Mihkel Raud, kelle omavahelist aasi­mist on lausa lust jälgida. Kaptenite ülesanne on meeskonnavaimu värskena hoida, publikuga suhelda, kaasa nuputada ning võimalusel lisapunkte teenida.

Konkurendi plusse ja miinuseid võtavad kaptenid kokku järgmiselt: “Vastasvõistkonna liidri Peeter Oja plussiks on suhteline valmisolek kaotada, mida ta pidevalt ja kogu aeg teeb,” muigab Raud, lisades, et miinuseks on vast see, et kaotuse korral üritab Oja seda arrogantse vastaste ründamisega maskeerida.

Muheldes vastab ka Oja: “Mihkel Raua puhul on sellist asja nagu pluss väga raske leida, miinust aga küll – ütleks nii, et ma lihtsalt ei näe vastast!”

“Me armastame Eestit” saates on oluline roll ka stuudiopublikul, kes elab ja nuputab oma võistkonnale valjul häälel ning kirglikult kaasa, kusjuures mõne küsimuse puhul on ­publiku nõuannetel lausa pöördeline ­tähtsus.

Mõlema võistkonna selja taga istuvad vastavalt valgetes või sinistes sär­kides inimesed ning võitjameeskonna toetajaid ootab samuti saate lõpus ­auhind.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda koos paljude kodumaiste tootjatega kingib võitjatiimi publikule kopsaka Eesti toiduaineid sisaldava pääsukesemärgiga koti ning loomulikult jäävad rahvale ka särgid saate logoga, mis kinnitab armastust Eesti vastu.

Uued laulud kõigile

Stuudios esineb bänd Tomi Rahula juhtimisel, solistidena astuvad üles Raimondo Laikre ja Marvi Vallaste. Muusikaülesannete puhul esitavad just nemad viisijupi ning innustavad laulma ka publikut ja võistlejaid ning ilmselt vaatajaid kodudeski.

Saate tarvis on loodud uus haarava meloodiaga tunnuslaul, mis loodetavasti kõlab mitte ainult teleekraanilt.

“Me armastame Eestit” on TV 3 eetris alates 20. septembrist reedeti kell 20, et viia vaataja poolteiseks tunniks argirutiinist eemale.