TÕRRE PÕHJAST
Poliitik teeb ükskõik mida, et aga oma kohta hoida – hakkab kas või patrioodiks.
WILLIAM RANDOLPH HEARST

VAATAKS TÕTT
LAURI VAHTRE
: “Me ei pea, müts näpus, sakslastelt ja venelastelt pidevalt vabandust paluma, et me neil jalus oleme. Meil on õigus oma ajaloole!”
Postimees, 3. oktoober 2007



MUDA MIHKEL PAJATAB

Kätte jõuab selle aasta esimene ilus periood – suusatamise MM. Meie kehakultuurlased saavad jälle talvemõnusid nautida, samal ajal kui sportlased peavad medalite eest kõvasti pingutama.

Selleks suurürituseks olen juba varakult valmistunud. Külmkapp on õlut ja muud head ja paremat kraami täis. Reedel istutan ennast tugitooli ja sikutan külmkapi käeulatusse, et ei peaks asjatult püsti tõusma ja külmikuni koperdama.

MMi ajaks pean ka oma sõbrad Põhu Karla ja Tigu Evaldi hülgama, kuid niipea kui võistlused läbi, läheme Kolme Mi klubisse tulemusi arutama.

Vastlapäev oli Luuavarres meeleolukas. Sündis ka uus kohalik liulaskmise rekord. Teiba Jaan tegi nii pika liu, et põrutas naaberkülast läbi. Täpset pikkust me teada ei saanudki, kuna mõõdulindid said otsa.

Pärast järasime seajalgu ja Põhu Karla pakkus vedelamat kraami, mis kõrist alla voolas nagu siid.

Leida oigab siiamaani, kuna kukkus liugu lastes kelgult maha kukkunud ja põrutas istmiku nii kõvasti ära, et see paistetas poole suuremaks.

Filosoofid liulaskmisel ei osalenud, vaid libistasid poe juures õlut. Neid juba nii lihtsalt poe juurest ära ei meelita. Nemad on ööpäevaringsed Luuavarre valvurid ja infojagajad.

Tore, et meil on selline sõbralik ja ühtehoidev kamp. Nende poole võib alati pöörduda, kui vaja mingile küsimusele kiiret vastust. Nemad teavad kõike.


INNA VAATLUS
INNA AEG

Palun annetage Kadriorule!

Olukord läheb põnevaks kui mitte öelda kriitiliseks. Me siin oma alevinaistega tulime isekeskis huvimajas kokku ja arutasime, mis edasi saab. Isamaa on ju ohus. Loodetavasti see pidutuju ära ei riku. Ja mõelda vaid – mis saab kõikidest kleitidest ja muudest kostüümidest, mida praegu 24/7 valmistatakse, nii et kõrvad huugavad.

Nüüd asjast. Me teame, et sel aastal pärast presidendi vastuvõttu Jõhvis ilutulestikku ei tulegi, sest ümberkaudsed omavalitsused ei olnud nõus seda kinni maksma. Õige kah! Kelle pidu, see maksku. Kes tellib muusika, see mängigu lõpuni.

Ühesõnaga – Kadriorg on äkki nii vaeseks jäänud, et ise enam saluuti teha ei jaksa ning lootis abi saada Ida-Viru omavalitsustest. Minuni jõudnud info alusel ei olnud see aga ainus soov, mida paluti täita kui mitte öelda kinni maksta.

Ametlikult kinnitamata andmetel ning väidetavalt tahtis Kadriorg, et Ida-Viru omavalitsuste esindajad säutsuksid ennastunustavalt nii üksi kui kooris samal ajal, kui kõrgemad jõud Jõhvi kontserdimajas pidutsevad.
„Ükskõik mida, aga mitte säutsumist!“ ütles üks vallavanem. „Kuidas ma alevi vahel inimestele vastu vaatan, kui äkki säutsuma hakkan? Ja mis asi see säuts üldse on!? Mul pole nutitelefonigi!“

Nii ei tuldud ametlikule Kadriorule ka selles küsimuses vastu. Väidetavalt pannakse 24. veebruaril säutsukeskkond kinni. Punane püha kalendris või nii.

Minule teadaolevalt nõudis Kadriorg ka seda, et samal ajal, kui pidu käib, küpsetab keegi ahjus leivad valmis. “Kahjuks ei ole meil juuretist,” kõlas omavalitsuste ametlik vastus. Nii ei tuldud Kadriorule ka selles küsimuses vastu.

Väidetavalt ametlikult kinnitatud valedel andmetel ei tulnud omavalitsused Kadriorule vastu veel ühes delikaatses küsimuses, kuna praegu on kalendri järgi talv ning suvest on asi kaugel, ning üldse on praegu hilja saada pruuniks teiseks juuniks.

Käesolevaga teen ettepaneku: palun pange riigibuss raha korjamise eesmärgil mööda külasid ringi kolistama, et saaks lõpuks ometi väärikalt saluuti teha.

Minu lemmiksaatekava näeb välja selline: kõigepealt „Nädalalõpp Kanal 2ga“, seejärel „Avameelselt abielust“, „Romantiline reede – lahkuminek“, „Uuel ringil“, „Naabriplika“ ja kõige lõpuks „Saladused“.



AMET EI RIKU


Poksija tagus kaarte.

Maaler tegi krohvipausi.

Reakodanik ajas näpuga rida.

Köögitüdruk tegi potitantsu.

Naistemees elas büstkojas.

ANDRES ÜLVISTE

ABIKS ELULE
Naistesviiter peab ümber rinna nii pingul olema, et mehel hing kinni jääks.
ÕNNE NÕU