INNA VAATLUS
INNA AEG

Jürgeni suuvooder

Vaevalt sai Eesti talveajale üle minna, kui Jürgen teatas tagasiastumisest.

Teen ettepaneku saata Andruse asemel europarlamenti Yana kõrvale Jürgen. Siis alles hakkab pärleid tulema, nii et järg kaob käest ära.

Samal ajal, kui NONOH99 tuleb välja Edgari muusikaliga, võiks keegi teine välja tulla Jürgeni monotükiga, kus avaneks vaatajate ees kõik tema parimad ütlemised.

Saime alevinaistega minu pool kokku ja arutasime maailmaasju. Võtsime tallinlaste mälestuseks pitsid juba eos ette ära, kui peaks tõesti minema nii, nagu läheb – pealinnas pühapäeviti enam napsu osta ei saa.

Vaesed soomlased, kes nädalavahetuseks Tallinna viinarallile tulevad!

Nagu naabri-Maimu ütles, on asi ikka imelik küll. Kõigepealt lubab riik avalikus kohas juua. Siis otsustab Tallinn, et nii ikka ei saa, ja paneb Toompeale ning Kadriorgu joomist lubavad liiklusmärgid.

Seejärel tuleb riik viinakuul välja lubadusega, et joomine avalikus kohas tuleb siiski keelata. Ja siis teatab Edgar, et pühapäeviti tuleb alkoholimüük üldse keelata.

Mina näen, et kõige selle taga käib hoopis Tallinna linnavalitsuses õige fooni loomine, et saaks anda rohelise tule munitsipaaltaksoviina süsteemi juurutamiseks.

Tahad pühapäeval viina, kutsu munitsipaaltaksoviin appi! Poes ja baarides ei tohi müüa, aga liikuvas ametlikus linnataksos tohib. Kui teised viina müüma hakkavad, sekkub jõuliselt mupo.

On kahju, et selleks ajaks, kui meie mees Euroopast tagasi tuleb, ei olegi tal Tartus eraldi kambrit. Oh seda häda! Ma näen selle taga kallutatud struktuuride vahelesegamist ja teadlikku tegevust.
Kus siis teisi õpetama hakata, nõu anda ja rahus kirjatükke kirjutada? Ega ometi rahandusministri kabinetis?

Avati Ülemiste keskus. Millal ometi avatakse Lasnamäel Eesti suurim kaubandusmeka, Edgari keskus? Või on terve linnavalitsus üks suur ostukeskus?

Kui enne öeldi nii, et kellele meeldib ema, kellele tütar, siis kuidas peaks seda nüüd kooseluseaduse taustal ütlema, et kõik oleks poliitiliselt korrektne ja kellelegi liiga ei tehtaks?



MUDA MIHKEL PAJATAB

Naisukese tuju on praegu nulli lähedal. Leida käis ennast armeeteenistusse pakkumas. Ei tahtnud mitte lihtsalt rividrilli saada, vaid soovis lennuväkke astuda. Siis oleks teda samuti emalenduriks kutsutud, nagu kostab ühes meie kultusfilmis.

Leida unistustele tegi lõpu kõrge mundrikandja, kes teda üdini solvas. Kust võttis too asjapulk õiguse öelda: “Soovitan teil kõigepealt heita pilk passi ja seejärel peeglisse!”?

Naisuke lubas, et kui ta kord närvivapustusest toibub, kaebab ta selle parasiidi peale NATOsse.
Enne neid militaarseid kähmlusi õmbles Leida rahumeelse lillelise vaipkatte ja tõmbas selle õues lillevartele peale. Nii näeb külarahvas, et meie aias õitsevad talvelgi lilled.

Kuna kodus valitseb must mure ja täielik vaikus, otsustasin minna veidi lõbusamasse seltskonda. Võtsin Tigu Evaldi ja Põhu Karla kampa ja suundusime Kolme M-i klubisse.

Karlal oli samuti suur mure. Viimati tehtud samakas tuli lahja mis lahja – ainult 40 kraadi. Selline rüübe kõlbab ainult mannapudru juurde kisselliks. Karla asus kohe viga parandama ja uus laar käib täie hooga.

Tigu Evald rääkis, kuidas ta käis pealinnas, kus üks sõbralik mustlaseit tal kätt vaatas ja ennustas, et ta võib suurest summast ilma jääda. Kui Evald siis poodi läks ja maksma hakkas, polnud rahakotist haisugi.

Ütle veel, et mustlased ei oska ennustada!

VAATAKS TÕTT
MIHKEL RAUD:
“Häbi tunnistada, aga mõni keskerakondlane räägib aeg-ajalt täiesti mõistlikku juttu, samas kui sotsid või reformarid ei tee seda teinekord üldse.”
Arter, 20. märts 2010

TÕRRE PÕHJAST
Hoidu pooltõe eest. Võib-olla oled kätte saanud vale poole.
TUNDMATU AUTOR

TÕSI TAGA
 Mõni asi läheb lambist kella külge.
 Kintsu kaapimine annab parema põlve.
 Kui algaja kunstnik tahab pildile pääseda, maaligu autoportree.
 Lontrus mängib mäkra mängeldes.
 Varesele vale, harakale õigus!
ANDRES ÜLVISTE

ABIKS ELULE
Elukogemused on niisama head kui võidupilet, mille ostad pärast loosimist.
ÕNNE NÕU

LUGEJA KIRI
Lugupeetud Villem Sakspere!
Kas vastab tõele, et nüüdisajal lähevad lapsed varakult halliks, nagu kinnitab mu vanameesõber? Ja kui vastab, siis miks?
KREETA KARBU
Kitsekülast

Lugupeetud Kreeta Karbu!
Vastab. Sest lastele ei loeta õhtul enam muinasjuttu, vaid räägitakse tõtt.
VILLEM SAKSPERE
tühjatoimetaja

AMET EI RIKU
Carl Gustaf jalutab rannas. Äkki märkab, kuidas Vladimir kükitab ja vahib vette.
“Mis sina siin teed?” imestab ta.
“Laevukesi ujutan.”
“Aga ma ei näe ühtki laevukest!”
“Ma ujutangi allveelaevukesi.”
HEIKI MAIBERG