Restoranipäeva peakokad Grete Hartwich ja Anneliis Tšitškan selgitavad ettekandjaõpilastele, kuidas roogasid klientidele tutvustada. Ago Tammik

Pärnumaa kutsehariduskeskuse õppeköök näeb välja selline, nagu oleks tegu päris suure restoraniga. Laudade taga on ametis paarkümmend kokka, kostab hõikeid, pannid särisevad ja noad hakivad. Täna on koolis restoranipäev ja kõik peab olema nagu päriselt.

Restoranipäeva kaks peakokka valitakse kordamööda õpilaste hulgast. Seekord on nendeks Anneliis Tšitškan ja Grete Hartwich. Peakokad koostasid menüü ja jagavad nüüd teistele ülesandeid, aga panevad ka ise käed külge ning kontrollivad lõpuks maitseid, kas kõik on nagu peab. Nemad ju vastutavad. Õpperestoranis Pärnaõis ootavad lõunat päris kliendid.

Õpetajatel on menüü koostamisel nõuandev roll.

Avalehele
0 Kommentaari