„Igal kevadel on seoses koolivaheaegade ning puhkustega kasvanud dokumendi taotluste arv, mistõttu palume inimestel varuda aega ja kannatust,“ ütles Põhja prefektuuri kodakondsus- ja migratsioonibüroo peaspetsialist juhi ülesannetes Diana Kitsing.

15-aastased ja vanemad Eesti kodanikud kellele on varem välja antud pass või ID-kaart, saavad esitada taotluse uue ID-kaardi saamiseks posti või e-posti teel. Kui eelmise passi taotlemisest ja sõrmejälgede andmisest on möödunud vähem kui kaks aastat, saab ka passi taotleda posti või e-posti teel. Dokumendi kättesaamiseks tuleb aga siiski teenindusse tulla.

Eesti kodanik saab ID-kaardiga reisida Euroopa Liidu (EL) ja Euroopa Majanduspiirkonna liikmesriikides. Pass on vajalik, kui soovitakse reisida väljapoole EL-i ning selle taotlemiseks tuleb pöörduda teenindusse.

Eelnevalt saab endale teeninduseks aja broneerida.

PPA tuletab meelde, et kiiremaks teeninduseks kohapeal tuleks võimalusel eelnevalt maksta ära riigilõiv ja kaasa võtta dokumendifoto.

Täpsemat infot isikut tõendavate dokumentide ja nende taotlemise kohta on võimalik saada PPA kodulehelt www.politsei.ee, e-posti aadressil teeninduskeskus@politsei.ee või infotelefonil 6123000.