Peres polnud pettumusevarjugi ning põhjuski üsna selge — Sissi on oma tee leidnud. Seda võis näha õnnitlejatereast, kelle seas ühena surus Sissi kätt Rein Rannap, kes poetas muuhulgas, et ehk on neil tulevikus võimalik koos lavalgi olla.

Bentonid õnnitlejatesabas:
Sissi ema ja Uudo:
Uudo ja Sissi ema Maris Benita.

Ema: on selline tunne, et…

Enne superfinaali Maalehele antud usutluses ütles Sissi ema Maris Benita, et tema ema süda tunneb ette, et kõik on väga hästi ja suur võit on juba olemas.

“Tunne on kuidagi selline, et halvasti ei saa midagi minna. Kui ei tule ka peatiitlit, siis tegelikult on suur võit juba käes. See kogemus ja kõik see, mis sealt on tervikuna saadud, see viibki edasi. Üllatuslikult mul endal mingit erilist närvi sees ei olegi,” rääkis ta.

Sissi tulevikust rääkides ütles, Maris Benita, et näeb teda ikka laval, seda eriti pärast viimast kahte kuud. “Lava on tema kodu, seal ta tunneb ennast hästi ja see tuleb tal hästi välja. Ta suudab inimesi käivitada. Loovus on suur osa temast,” rääkis Sissi ema.

Mingit suunatud kasvatust tütar tema kinnitusel selleks ei saanud.

“Kui ta sündis ja me talle nime panime, siis ütles minu tollane tööandja, et mõtlete juba varakult ette ja panete talle lavanime. Selle nimega aga oli nii, et see oli mul juba 13 aastaselt välja mõeldud tänu Saksa filmile “Sissi”, mis rääkis Austria-Ungari kuningannast ja see ei olnud kuidagi seotud lavaga,” rääkis Maris Benita. “Teadlikult oleme ikka kasvatanud tarka, intelligentset, empaatiavõimelist inimest.”

Sellest, et tütrel on muusikapisik, sai pere aga aru juba siis, kui tütar jalad alla võttis.

“Iga tema tegevus käis koos ümisemisega ja väike laul oli alati asja juures. Sissi on Ave Kumpase juures laulmist õppinud juba 2 -3 aastasest saadik,” ütles ema.

Ka vanade videote pealt on näha, et kui mõni laps jäi vanematele esinedes lauluga hätta, siis õpetaja kutsus ikka Sissi appi, kes aitas juba väiksena teistel saada üle esinemishirmudest — tal endal pole lavahirmu kunagi olnud.

Sissi vaatas kõik saated üle

Viimased kaks aastat on Sissi ema sõnul meeletult tööd teinud. “Kodus pole hetke, kus ta ei istuks klaveri taga, kus ta ei looks, ei mõtleks. Selle saate ajal on ta palju teinud just taustatööd. Ta oli juba alguses tugev, aga ta hakkas töötama nende nõrkustega, mis selle saate jooksul selgusid ja millest ta ilmselt isegi teadlik ei olnud,” kirjeldas ema. “Sissi vaatas saate järgi, tegi sealt omad tähelepanekud, kuulas kommentaare ja töötas konkreetselt nende probleemide kallal. Kindlasti on ta tohutult tahtejõuline. Ta on valmis töötama ja pingutama eesmärgi nimel, mida soovib saavutada.

Mina olen arvamusel, et kui Looja on andnud ühele inimesel annet 50 % ja teisele 90% , siis see 50 % andega inimene, kes teeb meeletult tööd jõuab kaugemale, kui see rohkem andekas, kes nii palju vaeva ei pea nägema. Kui lased enda ande peal liugu ja ei arenda seda, siis kaugele ei jõua.”

Superstaari saade langes kokku Sissi eksamiperioodiga, mis oli üsna koormav. Näiteks inglise keele eksamile läks ta otse Soome laevalt ning sooritas selle väga hästi.

“Eks Sissi tulevik on ikkagi muusika päralt,” kordas Maris Benita peale superfinaali juba varem öeldut.
Uudo ja rõõmsad Bentonid.

Fännid tahaks sõbrustada

Sama loodavad Sissi fännid. Paljud Viimsi elanikud on kuulnud teda laulmas varem kooliüritustel, kuid suurem osa Eestist avastas neiu endale alles saatest.

Viimsis elav Maiken Hass ütleski Maalehele, et hoiab tüdrukule pöialt küll ka seetõttu, et Sissi oma valla elanik, kuid siiski mitte ainult — Sissil on võrratu hääl, suure ulatusega ja mõnusa madala tämbriga. “Teda on hea kuulata. Minu arvates on ta lihtsalt sündinud lavale,” rääkis naine.

Kaks nooremat kurba fänni Berit Pikner (12) ja Sandra Merivälja (11) leidsid peale viimast saadet, et tulemus oleks võinud siiski teine olla, kuid ei kaotanud lootust teda peagi laval näha.

“Sissi on võrreldes teiste lauljatega palju särtsakam. Tema hääl on unikaalne, mahe ja samas madal. See teeb tema laulud omapäraseks,” rääkisid tüdrukud. “Ta on ilus, omapärane, huvitav. Sissi tantsib stiilselt ja annab oma energiaga edasi positiivseid emotsioone. Me oleme väga kurvad, et Sissi ei võitnud! Seda on varemgi juhtunud, et need kes ei võida, osutuvad edaspidi parimateks. Sissi on iseloomult sõbralik ja kena, sooviksime väga temaga tutvuda ja sõbraks saada.”

Sissi fännid teevad kära:

Õpetaja: need kommentaatrid!

Viimis kooli 35. lennu juhendaja õpetaja Tiia Põldmets rõõmustas, et ka suure tähelepanu all on Sissi endaks jäänud.

“Ta on lapsest saadik olnud tähelepanuga ümbritsetud, alates sünnist kogu aeg laval ja ilmselt on see tema jaoks nii loomulik,” lausus ta. “Sissi on hästi arukas noor inimene, võrreldes mõne oma eakaaslasega on ta palju täiskasvanulikuma mõtlemisega. Ta oskab oma võimeid reaalset hinnata ja tal ei ole utoopilisi ootuseid.

Saade on toonud kaasa palju tähelepanu, aga Sissis ei ole kogu selle melu sees muutunud. Ta on hästi sõbralik ja soe ning ilmselt seetõttu pole ka tema kaaslased muutunud kadedaks.”

Õpetaja Kätlin Puhmaste aga sõnas, et teda teeb kurvaks kommentaaride lugemine.

“Sissi lähikondlaste seas ei ole kadedust, aga kommnetaaride lugemine teeb küll kurvaks. Inimesed arvavad, et tänu kuulsale isale on Sissi nii kaugele jõudnud, aga tegelikult on see kõik Sissi enda suure töö tulem. Ema ja isa on talle sellel teekonnal olnud suureks toeks, aga kindlasti ei ole talle teid ette sillutatud ainult sellepärast, et ta on Dave Bentoni tütar. Seda kindlasti mitte,“ rääkis ta.

Mida ütles Uudo?

Kui Dave Benton ütles, et temale ei öelda enam Dave Benton, vaid Sissi isa, siis Uudo vanematele olid superfinaaliks antud piletid, kuhu oli selgelt peale kirjutatud, et need Uudo isale, emale ja õele.
Sissi pere.

Pere oli sellega väga rahul ja ütles, et tuli kohale kindla teadmisega, et Uudo võtab võidu.

“Ma ei oleks olnud kurb, jäädes Sissi kõrval teiseks,” ütles Uudo peale superfinaali superveendunult.

Samuti arvas ta, et Sissilegi pole vaja kaasa tunda, sest suurte lavade kutse on selgelt õhus tunda.