Vähem kui nädala eest riputas Viimsi vald oma Facebooki lehele väidetavalt Saku vallalt pärit teate, mida palutakse jagada ning kus hoiatatakse ja palutakse levitada varastele kuuluvate autode numbreid. Täpselt sama üleskutse oli korduvalt üles riputatud ka veel eile mitmetesse foorumitesse ning inimesed levitavad seda jätkuvalt oma Facebooki lehel.

Tõsi, info nendes üleskutsetes aeg-ajalt küll veidi muutub ning väide, et mehed jäid mõne päeva eest vahele ühel koduõuel kondamisega, on küll õige, kuid siiski pool aastat vana.

"Politseile on analoogne vihje tähelepanelikult kodanikult laekunud juba septembri keskel ja politsei on ka need sõidukid kinni pidanud ja neid kontrollinud. Ja tõesti, seda kaubikut kasutasid isikud, keda meil on alust kahtlustada vargustes ning nad on tänaseks kinni peetud ning viibivad vahi all," kinnitas Põhja prefektuuri varavastaste kuritegude talituse juht Toomas Jervson.

Ta lisas, et need isikud ei ole vahepeal vabaduses viibinud ja pole seetõttu kindlasti saanud rohkem vargil käia.

Tegemist on meestega, kelle paturegister on kümneid lehekülgi pikk ja kes on spetsialiseerunud korterivargustele ning vargustele hoovidest ja õueladelt.