“Jutuvestmissarjale on augustikuu jutuõhtud Tallinnas ja Hiiumaal täiesti omamoodi kogemus juba jutustajate tõttu, ” ütleb Piret Päär. “Need on inimesed väga erinevatelt elualadelt, aga kõik nad on
tuntud oma kogukonnas heade pajatajatena. Muidugi ühendab neid suur huvi lugude ja armastus oma kodusaare vastu. Loodame, et kuuleme lugusid nii aegade tagant kui tänapäevast, lugusid inimestest, kes on jäänud saarerahva mälestustesse, aga kindlasti räägib igaüks neist sellest, mis just temale tähtis siin elus.”

Piret Päär lisab: “Ka peab ütlema, et me poleks iial ise saanud sellise ettevõtmisega hakkama, kui poleks leidnud häid kootööpartnereid nagu seda on Läänemere saarte ühendus B7 ja Hiidlaste Koostöökogu. See võimaldab Jutuvestmissarjal avardada piire ka väljapoole Tallinnat, isegi üle mere.”

“Mereäärseid lugusid” kuuleb 4. augustil kell 19.00 restoran nAnO sisehoovis Sulevimägi 5.

Tallinnast rändavad saarte jutuvestjad edasi Hiiumaale ning neid on võimalik kuulda 5. augustil kell 19 Suursadamas suurte laevade juures.

Pilet 3 eurot (Piletilevis ja kohapeal) ning 6. augustil kell 16.00-16.45; 17.00-17. 45; 18.00-18. 45 Kärdla kohvikutepäeval keskväljakul kohvikutepäeva infopunktis UBA, sissepääs prii.

Kõik väliskülalised räägivad lugusid inglise keeles, vajadusel tõlge eesti keelde.

Jutuõhtuid aitavad korraldada Läänemere saarte ühendus B7, Hiidlaste Koostöökogu, Põhjamaade Ministrite Nõukogu, Europe Direct Hiiumaa ja Saaremaa teabekeskus, SA Tallinn 2011, Rahvakultuuri Arendus- ja Koolituskeskus, MTÜ Armastus.

Jutuvestmissari kuulub Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 programmi.