Laul tuleb ettekandele tuntud lauljate või saate oma stuudio­bändi esituses. Vahel kõlab laul stuudios publiku silme all, mõnikord üllatatakse lauluga loo tegelasi mõnes Eestimaa paigas.

Tuleb anda võimalus

Saate toimetaja Kirsti Timmer imestab, et eestlast peetakse endassetõmbunuks, kes ei armasta oma tunnetest rääkida. “Ehk on eestlane hoopis selline, kes hoiab enda tundeid vaos, aga kui anda talle võimalus, siis võib kuulda väga kauneid armastuslugusid,” ütleb Timmer.

Räägitakse lugusid, mida kunagi varem pole söandatud. Näiteks on saates ema, kelle noorus jäi aega, kui ei olnud kombeks suuri ilusaid sõnu öelda. Ta pole oma tütrelegi tegelikult öelnud, kui palju teda armastab.

Selle ema südames on nii palju soojust ja armastust ning ta otsustas, et tahab oma tunnetest tütrele rääkida kõikide inimeste kuuldes. Varem pole ta osanud seda teha.

“See oli nii ilus hetk,” ütleb Kirsti Timmer. “Stuudiotäis inimesi pühkis pisaraid.”

Timmer toob näiteks veel mehe, kes on abielus olnud juba üle viiekümne aasta. Mees tunnistas, et vahel ikka ütleb naisele, kui kallis naine talle on, kui väga ta temast hoolib. Aga saates “Armastuse laul” tänab ta naist kõikide nende ilusate aastate ja tublide laste eest ning kingib naisele imelise laulu. Ja abikaasa vaatab mehele tunnustavalt otsa, silmis tänutunne mehe julguse eest.

Õnn on nakkav

“Saaks me kõik sellist hetke elus kogeda, oleks maailm ilusam paik,” usub Timmer. Ja lisab, et on seda saadet tehes aru saanud, kui palju on meie ümber tegelikult tõelist armastust, siirast kestvat sõprust, tänutunnet oma vanemate ees, ka õpetaja ees.

Pole kahtlustki, et puutudes iga päev kokku inimestega, kes on õnnelikud ja siirad, tekib tahtmine ka ise paremaks saada.

Kõik need liigutavad lood oma armsatest on TV 3 ekraanil neljapäeviti kell 20.

Ning kellel on tänusõnad veel ütlemata, siis nende kirju oodatakse aadressil armastuselaul@tv3.ee.