Esmaspäeval, 27. juulil kell 23.25 on ETV2 ekraanil 1989. aastal valminud film “Kokk, varas, tema naine ja temakese armuke”. Süsimusta huumoriga vürtsitatud kättemaksutragöödia külluslikku toitu hindavast gängsterist ja tolle elust tülpinud abikaasast, kellel tekib afäär raamatupoodnikuga.

Teravalt Margaret Thatcheri majanduspoliitika vastu suunatud provo­katiivse draama lavastaja Peter Gree­n­a­way (“Padjaraamat”, “8 ja ½ naist”) on maalikunstniku taustaga briti visio­- näär, kes juba 1980. aastate algul kuu­lutas kino surmamõistetud kunsti­lii­giks. Peaosas on Helen Mirren, gängsterina särab teatritaustaga Michael Gambon, uhkeldavad kostüümid tegi legendaarne Jean-Paul Gaultier.

Elulised lood maailmast
Forces of Nature - Motion

Kolmapäeval, 29. juulil kell 15.20 on ETV ekraanil esimene jagu Suurbritannia neljaosalisest loodusdokist “Looduse vägi” alapealkirjaga “Vorm”. Elulised lood laiast maailmast toovad esile, millised jõud on nähtavate vormide taga. See aitab paremini mõista seadusi, mis on universumi kujundanud ja seovad selle üheks tervikuks.

Kohtumine Madisega

Teisipäeval, 28. juulil kell 18.45 on ETV eetris esimene jagu sel aastal valminud kümneosalisest saatesarjast “Iseolemine”. Sarja neljandal hooajal kohtume taas inimestega, kellel füüsilise või vaimse tervise probleemide tõttu tuleb hakkamasaamise nimel pingutada keskmisest enam. Seljaajukahjustusega Madis tunnistab, et ta märkab, kui teda vaadatakse ja see ei ole alati mugav. Madis Markiga kohtus Margus Saar.