Jude Law Thomas Wolfe'i ja Nicole Kidman Aline Bernsteini rollis filmis "Geenius".

Mängufilm “Geenius”

Laupäeval, 24. oktoobril kell

22.35 on ETV eetris 2015. aastal Inglise ja USA ühistööna valminud mängufilm “Geenius”, mis räägib keerulisest sõprusest kirjanik Thomas Wolfe’i (Jude Law) ja raamatukirjastaja Max Perkinsi (Colin Firth) vahel.

Tegevus toimub New Yorgis 1929. aastal. Kirjastuse Scribner edukale toimetajale Maxwell Perkinsile satub kätte Thomas Wolfe’i rabava sisuga romaani “O Lost” mustand. Ta otsustab raamatu välja anda ja seda saadab tohutu müügiedu. Meestest saavad suurimad sõbrad. Küll aga paneb see proovile kirjaniku suhte temast 20 aastat vanema abielunaise Aline Bernsteiniga (Nicole Kidman, pildil). Filmi režissöör on Michael Grandage.

Briti elustiilisari ETVs

Pühapäeval, 25. oktoobril kell 18.45 jõuab ETV ekraanile esimene jagu kuueosalisest Briti elustiilisarjast “Möödunud aegade toidulaud”. On 1950. aastad. Robshaw’de pere rändab ajas tagasi, et kogeda XX sajandi teisele poolele omast toidukultuuri. Igas osas on vaatluse all ise aastakümme. Võttegrupp kohandas pere köögi, elutoa ja söögitoa ümber, et anda võimalikult ehe pilt sellest, mismoodi vanasti toitu valmistati, söödi ning pühi ja pidusid peeti. Sari annab ülevaate sellest, kuidas ajalooline, ühiskondlik ja kultuuriline areng on kõigest poole sajandiga meie eluviisi radikaalselt muutnud.