Reedel, 7. augustil kell 20 on ETV eetris saade “Veljo Tormis 90”. Üks Eesti märgilisemaid heliloojaid Veljo Tormis (1930–2017) sündis 90 aastat tagasi 7. augustil Kuusalus Kõrveaial. Kuidas köstri pojast sai heli­looja, kes on oma muusikaga leidnud tee paljude lauljate ja kuulajate südamesse nii Eestis kui kaugemal, selle üle arutlevad Tõnu Kaljuste, Rasmus Puur, muusikateadlane Tiia Järg jt.

Auhinnatud dokumentaalfilm

Teisipäeval, 4. augustil kell 21.30 jõuab ETV2 ekraanile dokkaader “Ma ei ole teie neeger”. Haiti päritolu filmirežissööri ja poliitilise aktivisti Raoul Pecki dokfilm põhineb Ameerika kirjaniku James Baldwini mälestusteraamatul “Remember This House” (“Ära unusta seda maja”). Lühikese aja jooksul rassistlike atentaatide ohvriks langenud kolme mustanahalise kodanikuõiguste aktivisti Medgar Wiley Eversi, Malcolm X-i ja Martin Luther Kingi saatuste kaudu lahkab film rassiküsimusi. Filmis on arhiivimaterjal läbisegi kaadritega tänapäevast. Jutustajaks on Baldwin ise.

Film on pälvinud auhinna rohkem kui paarikümnel mainekal festivalil ning oli ka 2017. aasta dokumentaal­filmi Oscari nominent.

Olümpiaregatt 40

Reedel, 7. augustil kell 21.35 on ETV eetris Tallinna olümpiaregati 40. aastapäevale pühendatud olümpiamuusika kontsert. 1980. aasta Moskva suve­olümpiamängude purjetamisvõistlused toimusid Tallinnas. Tallinna linn ja Eesti Olümpiakomitee korraldasid selle auks kontserdi, kus noored solistid Inga Tislar, Eleryn Tiit, Jaagup Tuisk ja Robert Linna esitasid regatiaegseid kustumatuid hitte ning õhtujuhid Tõnis Niinemets ja Kait Kall rääkisid lugusid, mis tollest ajast nende kõrvu on jõudnud. Saatejuht on Aet Süvari.