Lisaks said olulisena kirja Karmo Tüüri kolm kuldset õlletõde, ehk tähtsat soovitust, kuidas õlut juua nii, et maksimaalne nauding oleks kindlustataud.

Proovige nüüd teie – hea lugeja, kas oskate õlut juua nii nagu soovitab Karmo Tüür. Tarviline tarkus on kõigest kolme küsimuse ja vastuse kaugusel.

Karmo Tüüri kommentaarid

  • Kui õlu on külm, siis sa ei tunne maitset. Halba õlut peab jahutama; head võib, aga ei pea jahutama. Kindlasti ei tohi jahutada tumedaid, raskeid, aromaatseid õllesid.
  • Väga suur viga on juua õlut pudelist, sest jood vedelikku, millest ei saagi aru saama. Puudu jäävad värvi-, vahu-, aroomikogemused. Kasuta jalaga punase veini klaasi, kuhu kalla õlut sorinal nii, et vaht kindlasti tekiks.
  • Purgiõlut ei tasu peljata. Tänapäeva purgid maitset ei riku, pigem vastupidi. Kuna humalased õlled kardavad valgust, on nad purgis paremad. Purk jahtub kiiremini kui pudel, kaalub vähem ja purunedes ei anna kilde.


Nüüd, kus tarvilised tarkused käes võib humalanesteid mekkima hakata. Aga milliseid enam kui 500st Eestist toodetavast valida?

Maalehe soovitusnimekiri võimalikult erinevate maitsete kogemiseks on siin!