JAAN TÄTTE,
Vilsandi saarevaht

Meil on vilets sadam, seepärast käisime öösel seal paate päästmas, et tugev tuul neid vastu kaid puruks ei peksaks. Veetase oli nii kõrge, et paadid tahtsid kai peale tormata. Järgmisel päeval tassisime paadid teisele kaldale, sest lubati uuest suunast tormi.

Aga midagi muud hullu ei juhtunud, elektriliinid jäid terveks ja puid ka ei murdunud. Ainult ise saime märjaks ja ühe väikese lautri viis torm minema. Sellises olukorras tunned hästi, kui abitu sa selliste suurte loodusjõudude kõrval oled. Kuid see on meie tavaline elu, nii et ma ei kurda.


KAJA KÜBAR,
Nigula loomade turvakodu perenaine

Ei juhtunud midagi erilist, ma olin palju tugevamaks tormiks valmistunud, vee tuppa toonud ja taskulambi akud laadinud. Tõsi, elekter oli öösel küll ära ja päeval ka mitmeid-setmeid kordi.

Kuna turvakodu loomade aedikud on kokkukukkumise äärel, tõime loomad kõige tuulisemaks ajaks siseruumidesse. Seal oli neil palju kindlam.


SILVI MEERITS,
Ruhnu raamatukogu juhataja

Seekord ei olnud Ruhnus tormi eriti tundagi, vähemalt saare keskosas mitte. Isegi puid pole maha langenud, mõned oksad aga küll.

Ka transpordiühendus mandriga ei katkenud. Pühapäeval, kui torm algas, ei pidanudki lennuk sõitma. Esmaspäeval pidi ja lendaski, ehkki tuul oli siis üsna tugev.

Eelmiste tormide ajal on siin ikka üsna kole olnud, eriti tookord, kui Pärnu veetase väga kõrgele tõusis.

Ma ise kardan kõige rohkem vanade leppade ja vahtrate pärast, mis siinsamas raamatukogu juures kasvavad ja on väga viletsas seisus, koor juba maha tulnud. On väga suur oht, et need suure tuulega maha murduvad ja kellelegi viga teevad, elektriliin on ka siinsamas.

VEERA LEAS,
Kihnu rahva-maja juhataja

Meil eriti suuri kahjustusi polnud. Laupäeva õhtul oli ilm kõige tormisem, siis oli ka vool kogu saarel kaks ja pool tundi ära. Mõned puud murdusid koduaedades ja metsas, aga inimesed viga ei saanud. Laevaliiklus küll seisis, aga meil on see tavaline asi, pidevalt praamid ei sõida. Öeldakse ju, et saarel on vana laine sees, nii et ega meie tormidest pääse.

Terve pühapäeva puhus ka tugev tuul ja hooti sadas vihma, aga esmaspäeva keskpäeval hakkas ilm saare peal juba ilusaks minema.

MARGUS JOONAS,.
Audru vallavanem

Kõige tugevam oli tuul ööl vastu esmaspäeva, aga kokkuvõttes oli see ikka poisike. Rannaäärsetel aladel on selline ilm sügiseti tavaline nähtus.

Kõige rohkem kardame selliste üleujutuste kordumist nagu 2005. aasta tormiga, kui suur hulk teid ja majapidamisi hävis, katkenud elektriliinide tõttu ei töötanud tükk aega ükski asi. Rääkimata põllusaadustest, mis kõik hukka said.

Aga seekord piirdus olukord vaid mõne murdunud puu ja katkise elektriliiniga.

Veetõusu kohta mul mingit teavet pole, järelikult ei olnud see nii kõrge.

Kuna anti hoiatus, hoidsime igaks juhuks siiski oma telefonid sees, et vajadusel kiiresti tegutsema hakata.