Kõigutamatu optimist

Film räägib südamlikult ja kaasahaaravalt loo kõigutamatust optimismist ning vankumatust tahtest oma unistuse poole püüelda, ükskõik milliseid takistusi elu teele ka ei veeretaks.

Peategelaseks on Eddie Edwards, kes 1988. aasta Calgary olümpiamängudel nautis pea sama suurt populaarsust kui samadel mängudel ülekaalukalt kolmekordseks olümpiavõitjaks pärjatud Matti Nykänen. Populaarsuse põhjused olid erinevad – üks oli maailma parim, teine aga konkurentsitult maailma halvim suusahüppaja –, kuid see ei tähendanud seda, et Edwardsi tee olümpiamängudele oleks olnud kuidagimoodi võrreldav muretu jalutuskäiguga.

Film räägib südamlikult ja kaasahaaravalt loo kõigutamatust optimismist ning vankumatust tahtest oma unistuse poole püüelda, ükskõik milliseid takistusi elu teele ka ei veeretaks.

Vastupidi – selleks tuli üles näidata tohutut meelekindlust ning põikpäiselt eirata kõike seda, mida terve maailm oli üritanud noormehele selgeks teha kogu tema elu vältel. Et noormehe koht ei ole olümpiamängudel! Eddie ei olnud aga õnneks mees, kes oma lapsepõlve suurimat unistust oleks olnud nõus kergekäeliselt kõrvale heitma...

Pealegi – hüpanuks Edwards olümpial paremini, poleks teda tõenäoliselt keegi tähele pannud. Ent olümpiavaimu kehastaja rolli ajaloos ei võta talt keegi.

Pingutuste pöördeline hetk

Algab käänuline ja okkaline teekond Calgary suunas, mille vältel peab Eddie nii mõnelgi juhul end maast püsti ajama, kombinesooni lumest puhtaks kloppima ja tagasi suusahüppetorni suunduma. Sellel teekonnal kulub ära igasugune tugi, ning pöördeline hetk saabub siis, kui Eddie põrkab (vaat et sõna otseses mõttes) kokku kunagise suusahüpete imelapse Bronson Pearyga, kes tegeleb peamiselt ühest baarist teise hüppamisega...

“Kotkas Eddie” jõuab TV3 ekraanile neljapäeval, 10. detsembril kell 22.10.