Viimati ujutud 40km pikkune lõik Lätist Ruhnu ja veel aasta enne ujutud teekond Kihnust Pärnusse jne on juba ajalooks muutumas ning ees seisab uus katsumus ületada Eesti saarte kõige pikem vahe ehk vahemaa Ruhnust Kihnu, mis linnulennult peaks olema ligi 58km.

Eesmärk ei ole kerge, sest ujuda tuleb koos hoovuste ja lainetaga ning püsida kindlalt trajektooril kuna teelt kaldumine võib lõppeda hoopiski Saaremaal randumisega.

"Teekond kujuneb kindlasti pea sama pikaks ja raskeks kui varasemalt kogetud üle Soome lahe ujumine 2008 aastal," ei looda ujujad kergele teekonnale.

Mehed asuvad Ruhnult teele 26. juuli hilisõhtul ja loodavad Kihnu saare randa jõuda 27. juuli õhtuks ehk siis ujutakse ilma puhkamata kogu ööpäev jutti ning kõikide plaanide õnnestumise korral kokku umbes 20 tundi. Vaheapeal peatutakse vaid energibatooni ja joogisegu ammutamiseks kuid toimetusi tuleb teha vees ilma paadist kinni hoidmata.

Seltskonda kuuluvad juba varasemalt tuttavad nimed – Romet Tepper ja Bruno Nopponen, sõpruskonnast puudub seekord kolmas mees Henri Kaarma, kes hetkel on hoopiski Tšuktšimaale teel, et lähiajal suurema rahvusvahelise seltskonnaga Beringi väin teateujumise vormis ületada.

Ruhnu- Kihnu ujumise saatemeeskonda kuuluvad juba varasemate kogemustega ja ka ise ujumisega lähedalt kokkupuutunud mehed Rain Berezin ja Aivo Lelle. Ujujaid saadab lisaks veel seltskond Bruno endisi õpilasi.

Viimsi Veeklubi ujujad on ülipikki vahemaid avaveekogudel alistanud varemgi, ühest küljest tõestamaks enesele ja teistele, et võimatu on võimalik, teisalt aga kindla eesmärgiga propageerida Eestis ujumist.

Ülipikki vahemaid väisates viiakse ujumisoskuse vajalikkuse sõnumit edasi nii linnast linna kui mandrilt väikesaartele tõestuseks, et hea ujumisoskusega on võimalik läbida nii pikki vahemaid kui rinda pista suurte lainetega. Ühtlasi tähistatakse seekordse rekordujumisega ka Londoni olümpia algust.

Mehed on varem ujunud veel Võrtsjärvest Tartusse, üle Soome lahe Porkkalast Suurupisse kui väisanud mandri–Vormsi–Hiiumaa–Saaremaa ja teiste pisemate saarte vahel.

Meeste ettevõtmisele on aasta-aastalt lisandunud ka järgijaid, kes erinevate vahemaade väisamisega on kindlaks märgiks kasvavast huvist avaveeujumise vastu.

Ujujate teekonda on võimalik jälgida veebilehel http://tourdevim.blogspot.com/ või Facebookist „Ruhnu-Kihnu ujumine”