Eestis on ligi 89 500 osaliselt või täielikult töövõimetut inimest. Vaid 33 000 neist töötab, mistõttu jääb riigil igal aastal saamata miljoneid eurosid maksutulu. Erivajadustega inimesed on tööandjatele potentsiaalne sihtrühm, nende palkamisega kaasnevad soodustused, millest sageli teadlikud ei olda.

Töövahenduskeskkonna www.tootamekoos.ee eesmärk on viia kokku tööd otsiv puudega või töövõimetu inimene ja tööandja. Praeguseks on tööd soovivatelt inimestelt laekunud üle 400 ankeedi.

"Osaliselt töövõimetu inimesena tean, kui raske on tööd leida. Töötamekoos.ee on seni üks edukamaid kanaleid, mille abil  erivajadusega tööotsija ja tööandja lihtsalt ja mugavalt kokku saavad," ütles Ülper.

Innustatuna Ühendkuningriikide sarnasest liikumisest, loodi erivajadusega inimesi palganud tööandjate tunnustamiseks "Töötame koos" märk, mis sümboliseerib ettevõtte tolerantsust ja hoolivust erivajadustega inimeste tööle värbamisel, hoidmisel ja nende elukvaliteedi arendamisel.

Tunnusmärki "Töötame koos" annab välja MTÜ Abikäsi koos Eesti Puuetega Inimeste Koja, Sotsiaalministeeriumi ja Eesti Töötukassaga. Tunnusmärki saab taotleda samal veebilehel ning esimesed märgid antakse tööandjatele pidulikult kätte veebruaris.