Idee aidata kooliraamatukogusid sündis teadmisest, et raamatukogude rahalised võimalused on piiratud.

Lastekirjanduse keskuse lugejateeninduse juhataja Anne Kõrge vastab küsimusele, kas Eesti lapsed piisavalt loevad, jaatavalt. “Eriti, mis puudutab esimest kooliastet, esimesest neljanda klassini. Edasi tuleb õpilaste ellu juba palju muud huvitegevust ja ka kaasaegsed tehnilised vidinad köidavad noori enam. Probleem laste lugemise osas Eestis on aga selles, et uus lasteraamat ei jõua lasteni. Ja jälle on küsimus rahas. Paljudes kooliraamatukogudes ei ole aasta jooksul ostetud mitte ühtegi head ja lastele huvipakkuvat raamatut,” sõnas Anne Kõrge.

Raamatute komplekt, mis igale kooliraamatukogule kingitakse, on järgmine: “Valguse värviline Maailm”, Tiit Kändler, AS Ajakirjade Kirjastus 2013; “Keemilised elemendid”, Theodore Gray, AS Ajakirjade Kirjastus 2014;: “Imepärane Eesti loodus”, Rita Mets, AS Ajakirjade Kirjastus 2014;
“Õpilase teaduse etsüklopeedia”, Inglise keelest tõlkinud Kalle Klein ja Piret Frey, Kirjastus Varrak 2015; “Õpilase etsüklopeedia”, Inglise keelest tõlkinud Helje Heinoja ja Virgo Siil, Kirjastus Varrak 2013.