“Ja nüüd minu lapsepõlve lemmiktoit!” Näitleja ja teatrijuht Piret Rauk vaatab õnnelikult üle suure söögisaali ning teadustab: “Õllesupp! Kahel moel!” Sööjate hulgast käib läbi vaikne ümin.

Mõni asi on määratud õnnestuma, nii nagu vanaema pannkoogid või see supp, mida ema alati keetis ja mida keegi teine samamoodi pole tehtud saanud. Ja nagu see kokaraamat, milles Laimjala inimesed nüüd keset koroonat ning kõiki maailma hädasid oma muistsed toidud ilmarahvale ette kannavad.

Ida-Saaremaa maitsetest on valminud uskumatu raamat - vähe sellest, et ERMi teadurid kiidavad, ka kohalikud inimesed ise on rahul. Aga kohe kõigest pikemalt.

Avalehele
0 Kommentaari
Loe veel: