Kolmapäevaõhtuti kell 20 eetrisse jõudva sarja peategelased on kogukate perekonnad, kellele teeb muret nii lähedase tervis kui ka liigne kehakaal. Kuna üheskoos on eluviisi muutmine märksa hõlpsam kui üksi, siis üksteist toetades asutakse kaalu kaotama ja tervist parandama.
Kaalukad saavad lisaks perekonnale abi ka spetsialistidelt. Liikuma ja terviseporti tegema suunab personaaltreener Erik Orgu. Toitumise osas on abiks kokk Angelica Udeküll, kellele annab nõu Tervise Arengu Instituut. 

Tänu nõuannetele saavad vaatajad palju abi ja infot tervisliku toitumise kohta. Näiteks leitakse kindlasti vastused küsimustele nagu: mida süüa; millised on n-ö tervislike mõõtude piirid; mismoodi soodsalt, kuid tervislikult toitu valmistada.

Seekord ei panustata pelgalt jõusaalitreeningutele, vaid igapäevasele liikumisele. Ühtlasi avaneb kaalulangetamis- ja toitumisteemade kõrval pilt iga pere argipäevast ja suhetest.

“Kallis, sa oled kosunud!” on TV 3s alates 21. jaanuarist.

***
Kolm meest ja viis naist

Kalju (43aastane) – 136 kg, vööümbermõõt 137 cm.
Kalju on suure kokkuhoidva pere isa. Enne sarjaga liitumist kaalus Kalju 163 kg.
Mehe suu käis kogu aeg, isegi öösel! Tema kaubik oli tühje pirukapakendeid servani täis…
Kui aga kõiki Kalju samme hakkas saatma hingeldamine, otsustas perekond end käsile võtta. Senised harjumused vahetati välja ja diivanil istumise asemel hakati üheskoos tegutsema. Silmipimestav edu oli vaid mõne kuu kaugusel.

Heily (37aastane) – 91 kg, vööümbermõõt 112 cm.
Heily on särtsakas, rõõmsameelne ja oma tööle pühendunud õpetaja, kes suhtub elusse armastuse ja kirega. Nii nagu elu ja oma inimesi, armastas Heily ka vorsti, ja see oli vöökohale oma jälje jätnud. Kaal ja keha ongi Heily murekoht. 

Tervise pärast oli hirm ja naine ei tundnud end oma kehas hästi. Heily pere “kergem elu” on emotsionaalne ja õpetlik, loo lõpp võtab aga ka kalgimatel tegelastel pisara silma.

Jaanus (27aastane) – 137 kg, vööümbermõõt 132 cm.
Jaanus on televaatajale tuttav kui kurikuulus endine narkomuul, kes Venezuela vanglas vee ja leiva peal elas. Nüüd on mees melanhoolne, pattukahetsev ja tubli pereisa ning on võtnud nõuks end rehabiliteerida. Saatesse tulekuga tahtis Jaanus parandada nii tervist kui ka juhtida tähelepanu narkootikumide ohtlikkusele. Sarjas selgub, kas mehest saab asja või võidavad vanad vead.

Iivi (48aastane) – 103 kg, vööümbermõõt 108 cm.
Iivi on mitte ainult väga tubli perenaine, tal on ka kuldsed käed. Ta on suurepärane kokk, oskab kõiki talutöid ja tal on relv. Tubli kaitseliitlane ja vanaema oli aga kaalu pärast pidanud oma elu muutma. Armastatud rahvatantsuks polnud enam jõudu ja tervis tegi muret. Sportlik tütar ja toetav abikaasa aitasid Iivi aga tervislikule rajale tagasi.

Kätlin (27aastane) – 102 kg, vööümbermõõt 115 cm.
Kätlin on rõõmus laiskloom ja elunautija, kes armastas maiustusi ja palju magada. Jalgsi ta ei käinud, joosta ei jaksanud ammugi. Väikese lapse emana ei saanud ta aga end teki alla sööma ja tukkuma jätta, vaid võttis ennast kokku ning tegi katse tervislikumale ja jätkusuutlikumale elule üle minna, seda enam et kogu pere toitumisharjumused olid lausa katastroofilised.

Signe (36aastane) – 111 kg, vööümbermõõt 123 cm.
Signe oli noor naine vanainimese kehas. Ta tahtis möllu teha ja maailma näha, kuid vorm oli vilets ja enesekindlust nappis. Naine liikus marsruudil töö–kodu–supermarket ning toitus küpsetistest ja ebatervislikust kraamist. 

Kokana töötav Signe teadis söögist palju, ise aga paraku süüa ei osanud. Olukord polnud siiski lootusetu – mõned näpunäited spetsialistidelt, ning Signest sai särav naine, kes on valmis vallutama maailma.

Mai (35aastane) – kaal 124 kg, vööümbermõõt 121 cm.
Mai on õrn, armas ja väga tagasihoidlik. Endale naine armu ei anna ja rabab tööd mitmel rindel. Kuna abikaasa töötab kaugel, on Mai õlul nii puude saagimine, kanad, laps ja kogu majapidamine.
Enesekindlus, julgus ja hea vorm oli see, mis Mail õnnest puudu jäi. Sarjas näeb, kuidas mõjub Mai perele uus ja kergem elu.

Jan (31aastane) – 126 kg, vööümbermõõt 120 cm.
Jan on täiesti tavaline Eesti mees, süstemaatiline, mõistlik ja asjalik, ning pühendunud pereisa. Jani ilus elu oli spordi ja liikumise aga kõrvale jätnud ning kehakaal oli tal tublisti tõusnud. Toetav perekond, spetsialistide abi ning muljetavaldav sihikindlus viisid Jani spordiradadele tagasi. Televaatajail jääb üle vaid imestada, mida pühendumine tervise ja vormiga teha võib.