Puulattide alumine vahekaugus peaks olema nii lai, et asi korralikult püsti püsiks. Lühemad oksad kinnitatakse horisontaalselt püstistele puulattidele. Seda võib teha nii korrapäraste vahedega kui suvaliselt.

Oksad võib puulattidele kinnitada kas sidudes või kasutades kruve ja akutrelli. Sidumismaterjal võib olla nii traat kui nöör. Looduslähedasem tulemus saadakse, kui kasutatakse suhteliselt silmapaistmatut sidumismaterjali. Kirevuse saavutamiseks kõlbavad ka värvilised paelad jms. Et taies sarnaneks rohkem traditsioonilisele kuusele, võib sidumiskohtadesse paigutada ka kuuseoksi.

Jõulutaies
Kui taies on valmis ja aias sobiva koha leidnud, kaunistatakse see elektriküünaldega, jälgides loomulikult ohutusnõudeid.

Horisontaalselt paiknevatele okstele võib riputada hiljem käbisid, miks mitte lindudele mõeldes rasva-seemnepalle ja muud meelehead. Selliselt omandab taies ka lindude söögilauana praktilise väärtuse. Korralikult valmistatud taies kõlbab kasutada ka tuleval hooajal, pealegi jääb üks puu metsas maha võtmata.