Selliste fantaasiatööde tegemisel on hea kasutada lõngajääke ning tulemuseks on just selline mehike, kes ehk meelitab kööki appi ka kõige pisemad. Alati võib lisada oma maitse järgi mõne krutski juurdegi. Nii sobib habeme heegeldamiseks karvane lõng ja kuuenööbidki võib ette tikkida.

See heegeldis valmib ilma mustrilehti jälgimata ning silmuseid lugemata, teha on vaja just nii, nagu hetke ajendil kõige parem tundub. Otsige välja heegelnõel, punane, roheline ja valge lõng ning töö võibki alati.

Heegeldage punase lõngaga 10–15 cm suurune ring, sellest saab mehikesele keha. Pea tehke valge lõngaga ning see olgu kehast proportsionaalselt väiksem. Loomulikult käib lõua alla habe, sellegi võib heegeldada valge lõngaga, aga sobib ka pisut hallikam. Ka mütsi võib heegeldada punasest. Käed ja jalakesed on heegeldatud rohelise lõngaga.

Kui soovite mehikest kasutada pajalapina, siis tehke heegelsilmused tihedad, et kuum pott või pannivars ei kõrvetaks. Samuti sobib mehike akent kaunistama või hoopiski lauaplaati kaitsma, et kuumad nõud lauda ei põletaks.
Pille Hermann