Ühendasin riiuliplaadid kruvide ja metallnurkade abil kastiks. Kaks lauda külgseinteks, ühe kasti aluslauaks, ühe tagaseinaks ja kõige paremini säilinud riiuliosa pealmiseks kattelauaks. Viimase, arvult kuuenda riiuliplaadi saagisin pooleks, et oleks ava, kust puud sisse panna. Tulemust saab näha pildil.

Viimistlemiseks lakkisin küttepuude kasti tavalise puidulakiga igaks juhuks kaks korda üle. Kui lakk oli kuivanud, näis see küll kena, aga siis tekkis mõte sellele kastile veel midagi lisada.
Puidust ketastega kaetud kasti peale saab panna ka kuumi nõusid.

Kuna puudekast asub puuküttega pliidi kõrval, avastasime, et see sobib ka nõude hoidmise kohaks. Lakitud lauale aga kuumi potte-panne ei pane, seega läksin õue, otsisin välja ühe ilusa ümmarguse puuhalu, saagisin puuhalgudest puidukettad (nagu lõikaks vorstiviile) ja liimisin need puiduliimiga ülemise lauapinna peale.

Nüüd on küttepuude kastil mitu funktsiooni. Lisaks puude hoidmise kohale on see huvitava kujundusega laud, kuhu saab tõsta jahtuma potte, panne või paigutada sinna kuuma veega kann. Kui pliidi peal on ruumi vähe, on see hea võimalus kuumade nõude hoidmiseks. Lisaks sellele annab kuum pann värske puiduketta peal tuppa väga hea puidulõhna.

Kasti paigaldamisel peab arvestama kindlasti ka sellega, kui kuumaks teie köögis olev pliit läheb. Ohutuse mõttes jätke kasti ja pliidi vahele vähemalt 10 cm vahe.