Hõõruge seepi käte vahel, ja kui vesi on juba piisavalt seebine, võtke villaloor ning laotage see kilele. Selle peale tõstke soovi korral teist tooni villaloor ja veel kolmaski. Seejärel rullige need kokku ning piserdage rullile pisut seebivett ja hakake kilel rullima, aeg-ajalt sellele sooja seebivett piserdades.

Kui loor hakkab juba kokku jääma, võib selle korraks külma vette kasta, seebivee välja pesta ja kuivaks pigistada. Seejärel piserdage sellele taas leiget vett ning rullige käte vahel edasi.

Kui soovite ühevärvilist ehet, tehke villaloorist pikk riba ja hakake seda märgade seebiste käte vahel veeretama. Seda võib teha ka aluskilel, lisades aeg-ajalt vett ja seepi. Jälgige, et vesi oleks soe.

Kui riba on valmis, vajutage liigne seebivesi välja ning loputage ese leige veega, siis veel külma veega ning viimast korda leige veega. Pigistage vesi välja ja asetage riba kuivama.

Lõikamiseks sobivad teravad käärid, kuid ka vaibanuga on tükkide lõikamiseks hea töövahend. Sättige tükid üksteise kõrvale sel moel, et käevõru hoiaks kenasti ümber käe. Seejärel õmmelge tükid kokku. Kõige paremini sobib selleks peenike kummipael, mis ei jää paistma, kuid laseb käevõru kergelt üle käe libistada.