Juhiseid, kuidas Depos oleks tark käituda, leiab Facebooki grupist Depo – soodne ehituspood Lätis. Kauplusel on kliendikaart, mis tasub infopunktist soetada kindlasti juba enne ostlemist. Hinnapoliitika on seal sama, mis meie Bauhofis. Hinnasildil on kaks hinda, millest soodsam kehtib vaid kliendikaardiga. Et rahvast oli tol päeval nii palju, siis anti kaart kätte ka ilma, et vajalikku ankeeti oleks pidanud täitma.

Paljud tulevad ostma ehituseks vajalikku kraami – põrandamaterjali, ahjusid, uksi, jne. „Mina vaatasin keraamilisi plaate. Täpselt samasugune plaat maksab meil pea poole rohkem,” ütleb üks mees. Varem on ta käinud Lätist ostmast ka metallist aeda, mille hind on siin tunduvalt soodsam.

Teine otsis sobivat ventilaatorit ja nentis, et kui plastmassist pruuni värvi ventilaatori kate maksab Lätis 99 senti, siis Eestis oli täpselt sama ese 3 eurot.

Kui mehed sukeldusid ehitusmaterjalide ja elektrikaupade osakonda, siis naistel oli aiakaupade sektsioonis vaatamist. Jõulutähe põõsas maksis Depos 2.54 eurot, ratsuritäht 5.99 eurot. Potis kasvava jõulukuuse hind oli 12-14 eurot, väiksed elupuud aga 3 eurot tükk.

Kõige odavamad LED-jõuluküünlad maksid üle 1 euro, 200 LED küünlaga kaunistus aga ligi 10 eurot.

Rohenäppudel tasub kindlasti külastada Valmiera äärelinnas asuvat aianduspoodi Agroserviss Valmiera, kust võib leida laias valikus soodsaid seemneid.