Selle reaktsiooni põhjuseks oli pudelit läbistav UV kiirgus, mis mõjutas käärimist ja muutis õlle maitset.

Nii hakatigi väga nutikalt õlut villima pruunidesse pudelitesse, et blokeerida päikesekiirte mõju pudelisse seisvale joogile ja hoida seda värskena.

Oluline on ka see, et pärast Teist maailmasõda valitses pruuni klaasi defitsiit, mistõttu võtsid mitmed tootjad kasutusele rohelise klaasi. Viimane sai väga populaarseks ning on pruuni klaasi kõrval kasutusel tänapäevani, kusjuures on märgata, et erinevate maade õlletootjad eelistavad kas rohelist või pruuni klaasi sõltuvalt kultuurilisest taustast.

Tänapäeval muide, on õlletootmise tehnoloogia niipalju muutunud, et enam ei pea kartma ka läbipaistvast klaasist pudelis joogi riknemist.