Sviiti vili on lapik või ümmargune, keskmise suurusega (läbimõõt 9–12 cm). Koor on tal roheline ja paksem kui greibil, vahekest hele, vili peaks olema keskelt õõnes.

Segmente ümbritsev kest on mõru ja seda ei sööda. Viljaliha on mahlane ja magus, tooretel või külmemates tingimustes kasvanud viljadel veidi mõrkjas.

Nii, nagu tema esivanemaid arvestades kohane, on siiviti maitselt sarnane nii pomelile kui ka greibile.

Sviitipuu on suur, vastupidav ja saagikas. Kasvab kiiresti ning kohaneb hästi erinevate kasvutingimustega. Sviitisid kasvatatakse palju Californias ja Austraalias. 1984. aastast kasvatatakse sviitisid ka laiemalt Iisraelis, kust on ka pärit kaubamärk "Sweetie", mida meilgi usinalt kasutatakse. Praegu on hakatud seda puuvilja kasvatama veel mõningates Lõuna-Euroopa riikides, Indias ja Hiinas, Jaapani lõunaosas ja Kesk-Ameerika riikides. Sviiti populaarsus alles kasvab.

Sviitit kasutatakse ka magustoitude ja puuviljasalatite valmistamiseks, kuid enamasti süüakse neid värskelt, sest nii säilivad selle vilja kasulikud omadused, vitamiinid ja mineraalained.

Sweetie on kasulik, see aitab hoida üldist tervist, parandab meeleolu, annab jõudu ja energiat.

Kuidas sviitit valida?

Esimene asi, millele peaksite puuvilja valimisel tähelepanu pöörama, on selle kaal. See ei tohiks olla kerge, sest see tähendab, et viljaliha ei ole piisavalt mahlane.

Suuruselt on sviiti väiksem kui greip ja pärast koorimist jääb viljaliha järgi umbes keskmise mandariini jagu.

Sviit hoitakse täiesti sarnaselt teiste tsitrusviljadega. Toatemperatuuril umbes nädal kuni kaks.