Tujutõstvalt loomingulise sisuga kupjaelamu
Kus asub Kudjape rüütlimõis või mõisnikku teeninud kupja maja, Saaremaal naljalt ei teata. See-eest teatakse, kus elab kunstikire ja motovaimustusega Evestuste pere.
Kunagise rüütlimõisa pika kupjaelamu fassaadi katab kena punase tooniga laudis ning mõisaaegse halli kivimüüriga majatiival turnib ja laiutab mõnuga luuderohi. Vana maja on Tiia ja Erki Evestusele tegevust pakkunud juba üle paarikümne aasta. Töid jagub suure ja vana maja juures veelgi.
Väärtus, mis omal ajal Kuressaare lähistele uut kodu otsinud pere ja eriti perenaise ära võlus, on tavatult suur mantelkorsten. Kui nemad maja ostsid, oli korstnas kuivati, käimla ja kelder. Erki lammutas kõik sinna tekitatud vaheseinad. Tiia puhastas tahmast ja pigist puhtaks kogu mantelkorstna, mis nüüd on ruumika maja uhkus.

Oktoobri kaanepilt

Üllatus kortermaja taga: maaliline aiaidüll
Hubane lopsaka kujundusega ja uskumatult ilus aiaruum ei pruugi olla üksnes majaomanike privileeg, tõendavad Niina ja Jüri Roslender.
Nad on loonud endale midagi täiesti erilist: väike roheline oaas asub tavalise kahekorruselise kortermaja taga, vaatega Viljandi järvele. “See on elamiseks ideaalne koht – loodus tuleb koju kätte ja kõik majaomaniku mured jäävad olemata,” ütleb Niina. Kujutage nüüd ette, et karges sügiseses hommikuhärmas saab aias varjualuse diivanil istudes kuuma jooki nautida. Milline unistus! Eriti veel, kui oma aeda justkui polegi. Vähe sellest, imeilusa vaate järvele ja selle ääres askeldavatele metskitsedele saab siin lihtsalt boonusena kaasa

Peipsi sibulamaa aiakujundus lööb silmad kirjuks
Millegi ennenägematu nägemiseks pole vaja sõita kaugele Aafrikasse, isegi mitte Euroopa pealinnadesse. Piisab Eestimaa Peipsi-äärsetest küladest, mille nimed on Raja, Kükita, Tiheda, Kasepää, Varnja, Kolkja. Seal muutub senine ettekujutus aiakujundusest tundmatuseni. Enamgi veel: kui Peipsi ääres kogetut ka ise järele proovite, kiidavad taaskasutuse fännid teid usinasti ja rohkesti.

Saame tuttavaks: õlikõrvits
Taas on käes aeg, kui aedades paistavad suurte lehepuhmaste vahelt erivärvilised ja -kujulised kõrvitsad. See populaarne köögivili pole ainult kaunis, vaid ka ääretult kasulik ja temast saab valmistada väga erinevaid roogasid – nii soolaseid kui ka magusaid.

Kanarbik, puhastav haldjas loodusest

Kanarbikku on läbi aegade peetud maagiliseks taimeks. Usutakse, et kanarbikuoksake aitab õnne ligi meelitada, aga teest saab abi neerukivide korral.

Muru villavabriku perenaine: igast villast saab midagi
Väikseid villavabrikuid annab Eestis tikutulega otsida. Üks neist, Muru villavabrik asub toreda nimega Lapetukme külas Tartumaal.
Rõngu lähistel Lapetukme külas asuv Muru villavabrik on tegutsenud veidi alla kahe aasta. Villavabriku asutamise mõte kasvas välja lambakasvatusest. Perenaise Liina Lehise lapsepõlvekodus peeti lambaid. Sellepärast unistas temagi 107pealisest lambakarjast. “Sada oleks pidanud jääma mulle, seitse huntidele,” nendib ta.

Hurmurkoer, kes on sama haruldane kui panda

Kui koeratõugude kohta peetaks punast raamatut, oleks vallatu valgevahuse frisuuriga Dandie Dinmonti terjer kindlasti seal kirjas. Maailmas arvatakse neid olevat vaid 3000 ringis, kellest kolm elavad Eestis.

Minimalistlik, paindlik ja veekindel seinakate
Sisekujunduses hinnatakse kõrgelt halli betooni meenutavat viimistlust. Suurepärase võimaluse sellist pinda tekitada annab Hispaaniast pärit uudne seinakate mikrotsement.
Mikrotsement on uudne materjal, mis spetsiaalse koostise ja paigaldamismeetodiga sobib kõikidesse ruumidesse ja isegi voolava vee alla. Lisaks on selle värvitoonide valikus on hulk halle varjundeid.