Kõik lehelood 31. juuli 2019
Alkoholimaitsja argipäev – treening hoiab vormis ja purju ei jää
12Kui jook lõhnab nagu põhjaranniku kalalaev, on see siis hea või halb? Ainsa eestlasena rahvusvahelises kange alkoholi hindamise žüriis töötav Aare Karolin on lonksanud sadu jooke ja need siis välja sülitanud.

Kuidas tarbida alkoholi nii et purju ei jää? Aare Karolini jaoks on retsept selge: tuleb kohe sülitada Ivar Soopan
Karolini sõnul küsitakse degusteerijailt tihti, kuidas nad vastu peavad, kui peavad lühikese aja jooksul suust läbi laskma kümneid ja kümneid jooke, millest mõni päris kange.
Ju seda teab igaüks niigi, kes kunagi midagi joogimaitsmisest kuulnud, et degusteerimist võiks nimetada ka suureks sülitamisvõistluseks.
“Kõik joogid sülitad välja. Nii nagu ma naljatades tihtipeale ütlen: ma muidu lõunat ei näeks,” ütles Karolin.
Mitte õhtut, vaid juba lõunat – seega neelamine oleks ebaprofessionaalne ja tervis ütleks üsna ruttu üles.