Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonna lõpetanud Argo Ideon on peale Postimehe töötanud ka Eesti Ekspressis ja Eesti Päevalehes, kus ta juba enne ülikooli lõpetamist oma ajakirjanikutööd alustaski (toona kandis leht veel Päevalehe nime). Tema esimene suurem töö Päevalehes oli 1992. aasta suvel rahareformi kajastamine.

Majandusharidusest on Argol oma sõnul ajakirjanduses töötades olnud palju kasu, kuni 1999. aastani kirjutaski ta põhiliselt majandusest ja rahandusest.

Pärast seda, kui politoloogiharidusega ajakirjanik Urmas Paet 1999. aasta valimiste järel lahkus Postimehest erialasele tööle Reformierakonda, tuli Argol orienteeruda rohkem sisepoliitikale. Samas on ta kirjutanud palju ka rahvusvahelisest poliitikast, kuid majandusteadmised on tulnud kasuks ka seal toimuva sisuliseks mõistmiseks.

“Mulle endale meeldib kirjutada tõsistest asjadest, sündmustest, mis mõjutavad paljude inimeste elu, ning sellest, mis toimub poliitika telgitagustes nii Eestis kui laiemalt Euroopas. Ka Venemaa ja Ukraina on mulle olnud olulised teemad, mida ma pidevalt jälgin,” tunnistas Argo Ideon. “Praegu on rahvusvahelises poliitikas üldse väga huvitavad, võib vist öelda ka segased ajad, ning uurimis- ja kirjutamisväärset on palju. Oluline on vaadata, kuidas see kõik ka Eestit mõjutab.”

Argo sõnul on ajakirjandus hästi mitmekesine ja dünaamiline valdkond, mis kunagi paigal ei seisa.

“Ükski päev ei ole täpselt eelmisega sarnane. Ma tean, et paljud kolleegid on läinud ajakirjandusest nii-öelda teisele poole rindejoont – suhtekorraldajateks ja pressiesindajateks –, kuid ma ei ole endale sellist tulevikku kavandanud,” ütles ta.

Ehkki põline linnaelanik – Argo Ideon on pärit Tallinnast Nõmmelt –, on ajakirjanikutöö teda aastate jooksul viinud paljudesse Eesti paikadesse. “Üle 20 aasta tööd ajalehtedes on mulle õpetanud, et väljaspool pealinna toimub kogu aeg palju sellist, millel on üle-eestiline ja miks mitte laiemgi tähendus ja väärtus.”

Maalehte peab ta asjalikuks ja rahulikuks väljaandeks, mis ei pane ära, vaid vaatab ümbritsevat elu siira huviga. “Mulle selline stiil sobib hästi.”