Sibulad, mis on jäänud kasvus pisut väiksemaks või on kahjustada saanud, saab ära kasutada sibulamoosi valmistamisel. Astrid Lepik

Pärast saagikoristust jääb ikka järele sibulaid, mis ületalve seismist ei kannata. Usinad perenaised ei lase aga millelgi raisku minna.

Väikesed või kahjustustega sibulad sobivad hästi hoidiste valmistamiseks, näiteks sibulamoosi keetmiseks. Kel sibulamoosi maitse jääb liiga mahe, võivad teravust anda mõne tšillipipraviilu lisamisega. Punasesõstramahla võib vabalt asendada punaveiniga, kuid proovida tasub ka õunamahlaga valmistamist.

Sibulamoos sobib nii lihatoitude kui ka juustu lisandiks, aga ka pitsakatteks või burgeri vahele. Hommikukohv koos sibulamoosivõileivaga on tore algus tegusale päevale ja loodetavasti hoiab läheneval gripihooajal tervise tugevana.

Avalehele
0 Kommentaari
Loe veel: