Kõige olulisem selle salli kudumise juures on, et servasilmused oleksid võimalikult lõdvalt kootud. Vastasel korral jäävad servad kiskuma. Õige tunnetuse saamiseks tehke proovitöö, seal saab harjutada ka silmuste juurdekasvatamist.

Valmis sall aurutage õrnalt läbi kanga. Samuti võib salli vormimiseks kinnitada nööpnõeltega tugevale alusele ning alles seejärel läbi kanga aurutada.

Töö käik

Kudumiseks looge vardale viis silmust ja kuduge need pahempidi läbi.

Järgmisel real algab silmuste juurdekasvatamine. See toimub salli paremal pool, mõlemas servas ning töö keskel.
Proovitööl võib harjutada silmuste juurdekasvatamist ning saab ka tunnetuse, kui pikaks ääresilmus venitada.

Tõstke esimene silmus kudumata paremale vardale silmust tavapärasest natuke suuremaks venitades, nii ei jää salli serv liiga kitsas. Seejärel tõstke lõng, mis on paremal, vasemal asetseva silmuse vahelt vasakule vardale ning kuduge läbi. Kui ülesvõetud silmust ei koota keerdsilmusena läbi, jääb kasvatamiste kohtades väike pitsiline rida.

Kuduge järgmine silmus parempidi ning siis oletegi jõudnud keskmise silmuseni. Kasvatage sarnase võttega keskmisest silmusest nii paremale kui vasakule üks silmus juurde.
Silmuste kasvatamiseks tõstke lõng vasakule vardale ning kuduge see läbi.

Kuduge järgmine silmus parempidi ning enne viimast silmust võtke veel üks silmus vardale ja kuduge läbi.

Seejärel kuduge sall pahempidiselt läbi, siin silmuseid juurde ei kasvatata.

Parempidisel real alustage taas silmuste kasvatamist. Esimestel ridadel on lihtsam kududa, kui märgite töö keskmise silmuse ära, siis jääb silmuste kasvatamine ühte kohta.