Selles, et loomaomanikud järjest sagedamini hotellide kasuks otsustavad, on oma osa inimeste teadlikkuse kasvul. Kui tahetakse kindlad olla, et omanike äraolekul on lemmikloom jalutatud, toidetud ja temaga on kõik hästi, siis eelistatakse loomahotellide asjatundlikku hoolitsust. Kui korra proovitud ning lemmikloom rõõmus ja rahul, tullakse hea meelega uuesti.

Ülemiste PetCity juhataja Tõnu Paakspuu selgitab, et oma lemmiku pärast ei pea eemal viibiv omanik muretsema, sest loomal saab silma peal hoida ka temast eemal viibides. Nimelt antakse omanikule link, mille kaudu on internetiühenduse olemasolul võimalik ööpäev läbi jälgida, millega pere lemmik parasjagu tegeleb.

Hotell headele loomadele

Paakspuu kinnitusel on PetCity lemmikloomahotelli võimalik loomi tuua alates neljandast elukuust. Eelduseks on muidugi ka see, et loom on terve, käitub heatahtlikult ning on valmis võõras keskkonnas hakkama saama.

Vastu ei võeta tiineid, vaktsineerimata või nakkushaiguse ohuga loomi, samuti neid, kel jooksuaeg või käitumisprobleemid. Kindlasti on looma hotelli tuues tarvilik esitada viimase kuu jooksul välja antud tervisetõend.

Loomahotelli klient boksis isikliku voodi ja mänguasjadega.
“Kui loomaomanik võtab meiega ühendust, soovime esmalt teada, millise loomaga on tegu ja millised on tema harjumused. Koerte puhul uurime, kui tihti ja pikalt tuleks temaga jalutada. Loomaomanikul peab endal olema kaasas looma toit, kasside puhul ka liivakast, looma magamisase ning mänguasju. Vajadusel on võimalik nimetatut meie juurest rentida, kuid eelistame, et loomale tuttavad ja turvalised esemed on kaasa võetud,” selgitab Paakspuu.

Hotellikohta broneerides eeldatakse kindlasti loomaomanikult ausust. Juhul kui ikkagi selgub, et mõni oluline tervist puudutav fakt on jäänud mainimata või ei suuda loom hotellis kohaneda, kutsutakse loomaomanik või mõni muu kontaktisik loomale järele. Kui loom on ikka tugevas stressis või agressiivne, ei jää kahjuks muud võimalust.

Kõik loomad saab hotelli paigutada esmalt üheks proovipäevaks, seda eriti enne esimest pikemat kodust eemal viibimist, et näha, kuidas loom võõra keskkonnaga kohaneb. Looma saab hotelli tuua alates mõnest tunnist kuni mitme nädalani – olenevalt tarvidusest.

Ülemiste PetCity hotellis on kolm boksi väiksematele koertele ning üks boks suurematele koertele, kuhu mahub ka mitu ühe pere looma. Kassidele on eraldi ruumis neli kahetoalist boksi. Muidugi on eri hotellid eri mahutavusega.

Päev nagu oma kodus

Juhul kui loom tuuakse kohale ilma tervisetõendita, on lisatasu eest võimalik lasta loomaarstil ta kohapeal üle vaadata. Lisaks täidetakse põhjalik ankeet, kus on teave koera, tema tervisliku seisundi ja harjumuste kohta. Osa ankeedist täidab loomaarst ning lisaks on selles omaniku info ning kontaktandmed. Mida rohkem eelinfot omame, seda parem nii meile kui loomale.

Loomi toidetakse vastavalt juhistele ning loomajalutajad käivad koertega kahekaupa hommikul, lõunal ja õhtul pikematel jalutuskäikudel. Erisoovide korral lepitakse loomaomanikuga muidugi kõik enne kokku.


Koeraomaniku kogemus

Olen kasutanud loomahotelli teenust ühe korra, kui viimasel hetkel tekkis vajadus leida meie pere kolmele koerale kolmeks päevaks hoiukodu.

Kui koertele järele läksin, olid nad rõõmsad. Olime neile kaasa pakkinud nende oma magamisasemed, mänguasjad ning toidu, nii et mugavaks äraolemiseks oli vajalik olemas.

Kuna kaks minu koertest on juba eakad, siis nendega pikki jalutuskäike tegema ei pidanud, kuid noorima koera puhul on liikumine ja mängimine oluline. Kuna tundub, et neile loomahotelli keskkond sobis, siis ehk kasutan seda edaspidigi.