Ilusamaid pilte vaata siit:
New Scientist

Fotode galerii:
Vaata siia

Nick Brandt on fotograaf, kes juba 1995. aastal käis selle järve kaldail filmimas taustakaadreid Michael Jackoni videole Earth Song (Maa Laul), kuid nüüd lööb ta maailmas laineid fotodenäitusega, kus esitleb surnud ilu selle järve äärest.

Linnud ja loomad, kes kogemata juhtunud järve sukelduma, tulevad välja juba surmahaigena, kivistudes (täpsemini lubjastudes) oma surmakohta, kirjeldab ajakiri New Scientist.

Kui sa pole just äärmussõbralik kala (Alcolapia alcalica), siis see järv pole just mõnus koht elada.
Alcolapia alcalica

Veetemperatuur kerkib 50-60 kraadini Celsiuse järgi, vee aluselisus on pH 9 ja pH 10,5 vahel, järv ise on saanud (või andnud nime) natronilt, looduslikult ühendilt, mis koosneb peamiselt naatriumkarbonaadist, sisse segatuna ka naatriumvesinikkarbonaati (ehk siis meie teame neid asju pesusooda ja söögisoodana). Järve jõuab see kõik vulkaanilisest tuhast, lõunapoolse Ewaso Ng'iro jõe kaudu.

Kuigi järv tundub olevat surmav koht, on ta ainsaks asualaks sealsele 2,5 miljonile väikeflamingole, kes eelistavad toituda spirulina-sinivetikatest, need omakorda vohavad järves soolasaartel kohanenud tsüanobakterite najal. Paljud suured linnud aga sööstavad lennult pimestatuna otse järve, mürgisesse hauda.

Pikakoivaliste lindudena suudavad väikeflamingod ka sellises järves liikuda, aga neilgi on tegemist eluohtliku tegevusega. Lindude elukeskkonda on hakanud küll ohustama ka piirkonda kavandatud hiiglaslik soodatehas.