Kuna samadele reisidele sattunud inimesed Eesti eri paikadest on juba tasapisi tuttavaks saanud, oli rõõmsaid taaskohtumisi üksjagu, eeskätt aga kahetseti, et eesootavad sõidud veel kuude kaugusele jäävad. Mullu Maalehega nii Bulgaarias kui Itaalias käinud Asta ja Peeter Arro tegid tänavu valiku Provence’i kasuks.

“Kreekas oleme käinud, Prantsusmaal aga mitte. See saigi otsustavaks,” sõnas Asta Arro. Eriti ootavad abikaasad reisikavasse lülitatud maaelupäeva. “Need imeilusad siniseid lavendliväljad ja mäenõlvadel laiuvad viinamarjakasvandused, metsikud hobused ja roosad flamingod…” unistas Peeter Arro juba ette. Maalehe reisijatele on mees tuntud pildistamiskire poolest, ning võib juba arvata, et Lõuna-Prantsusmaa maaliline värvikirevus, mis on mõjutanud paljusid kunstnikke, täidab nii Arrode kui teiste reisijate meeled ja kaamerate mälukaardid.

“Olen Prantsusmaast palju lugenud ja mulle tundub, et see võib mulle emotsionaalselt sobida,” põhjendas oma valikut varem kahel Maalehe reisil käinud Ritta Nutov. Provence’i minekust on ta unistanud juba mitu viimast aastat, ning kuigi see pole rahaliselt kerge, on ta kindel, et pingutus tasub end ära.

Provence’i grupiga reisib kaasa ka Maalehe peatoimetaja Andres Eilart, kes ütles, et ootab huviga kohtumist toreda ja paljukiidetud Maalehe reisiseltskonnaga. “Just sõna “perekond” kirjeldab kõige täpsemalt Maalehe reisiselle, tean seda juba praegu öelda. Hingame ühes rütmis, tunneme kiindumust maa ja maade vastu,” ütles Eilart.

Sihtkohast rääkides sõnas ta, et Provence on tuntud oma fantastiliste maastike ja suurepärase söögi poolest. “Mul on õnnestunud sealkandis korra käia, ja uskuge mind, seda elamust on sõnades raske kirjeldada,” kinnitas ta.

“Seda kõike peab nägema ja tundma. Kellele näiteks mereannid maitsevad, siis Provence on just õige koht. Näeme oma silmaga ja tunneme oma ninaga, miks just need maastikud on inspireerinud suuri kunstnikke – Picasso’d, Cézanne’i, Van Goghi ja paljusid teisi.”

Teine reisisihtkoht on Kreeka, kuhu sõidetakse oktoobris, mil Eestis on ilmad juba sügisesed, kuid Kreeka saartel ootavad soojus ja sinav meri. “Kahju küll, et sinna veel nii palju aega on,” kahetses ka õnneliku käega lehetellija Anne Arme, kelle loosiõnn tänavu just Kreekasse saadab. Arme oli nimelt üks neist kuuest tellijast, kellele Maaleht reisi välja teeb.

Maalehe turundusjuht Helena Christiansen ütles, et huvi koostöös Germalo reisifirmaga toimuvate reiside vastu on olnud suur – Kreeka reisi kaks rühma on juba praegu täis ning uusi soovijaid saab lisada vaid ootelehele.

“Praegu on aga hea võimalus liituda veel nende reisisellidega, kes lähevad Prantsusmaale,” sõnas ta. Selleks tuleb helistada telefonil 661 3300 või kirjutada meiliaadressile reis@maaleht.ee.