Täna oli esimene päev, kus Skye saarel hallid pilved taeva katsid ning bussiaknale vihma rabistas. Giid Heigo arvas seepeale, et nüüd ta tunneb Šotimaa jälle ära — senine lõputu hea ilm polegi normaalne.

Skye saarele jõudes ja bussist välja ronides sadu loomulikult katkes ja reisisellidele tuli kaela vaid mõni üksik piisk.

Golfi hoovuse tõttu on vihm sealkandis siiski paratamatu ja pole ime, et inimesed on harjunud elama ja toimetama sademeid ignoreerides. Tõde on, et kuumus muudab nad isegi tusasemaks, kui vihmane ilm.

Nii võib näha linnast tulnud matkajaid, kelle seljakotte katavad juba puht harjumusest vihmakatted ning ka puhkealadele püstitatud telgid on vastupidavad ning korralikud.

Samuti ei sega vihmane ilm rattalaenutust, veel vähem sellega sõitmist.

Matkajaid ning nende telke ongi olnud bussiaknast pidevalt näha ning tundub, et looduses puhkamine on väga populaarne.

Ka tänases esimeses sihtkohas Eilean Donani lossis oli palju kohalikke, kes suure huviga uurisid seintele kinnitatud vanu maakaarte ja suguvõsa loendeid, mis meile vähem ütlesid.

Järgmises sihtkohas, Skye saarel, kus vihmapilv end üle linna laiali ajas, olid mitmed telkijad oma ajutise laagri löönud üles niiskele merekaldale, vaid pisut tõusu-mõõna mängupiirist eemale.

Jah, pole midagi öelda, tublid ja sihikindlad on nad siin küll. Aga ega meie ka kehvemad ole.

Meie päev pildis: